Guest Posted November 4, 2002 Share Posted November 4, 2002 Chcialbym zadac na priva pare pytan do osob, ktore posiadaja ktorys z tych dwoch wykrywaczy. Chodzi mi o praktyczne osiagi i personalne ustawienia. Moge pisac na e-mail, gg badz icq. Dziekuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
past Posted November 5, 2002 Share Posted November 5, 2002 mam cyklopa 1 pisz na mail , opis z Odkrywcy bodajże lipcowego jest wg mnie rzetelny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 5, 2002 Share Posted November 5, 2002 ja mam z kolei Cyklopa 2 pisz na privafuchs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 5, 2002 Share Posted November 5, 2002 JA mam Cyklopa 2 i jeszcze go nie używałem (mam go tydzien) - również nie weim jak go dostroic..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosin Posted November 6, 2002 Share Posted November 6, 2002 W sprawie jedynki śmiało do mnie. Mam chyba nowszą wersję z krzywą" rączką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 6, 2002 Share Posted November 6, 2002 Panowie walcie z tym na forum, chetnie poczytam o waszych cyklopach! Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bocian Posted November 6, 2002 Share Posted November 6, 2002 Dołączam się do prośby, szczególnie interesuje mnie Cyklop 2. Może jakiś opis obsługi, strojenia, funkcje, zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
past Posted November 7, 2002 Share Posted November 7, 2002 okopisze mojego cyklopa 1 od razu mam pytanie do Bociana - może artykuły archiwalne o sprzęcie z gazety możnaby udostępnić na stronkach????Ogólnie rzecz biorąc działanie sprzętu zgadza sięz informacjami producenta - dla zainteresowanych służe mailem z opisem (od producenta) lub stronka internetowa - jest w linkach.Ponieważ kolega kupił w tym samym czasie HS 3 małe porównankaZasięg troche gorszy od smętka , ale wizualnie sprzęt wygląda lepiej , kwestia zasięgu to różnica 3-5 cm w powietrzu -w terenie prawie niezauważalneI cyklop i smętek są dość proste w obsłudze , choć cyklop ma przełącznik pracy z dynamicznej na statyczną ( dynamiczna all metal , statyczna dyskryminacja) pozwala to na szukanie dynamicznie , przy sygnale można sprawdzić statycznie przy dziwnym sygnale można pokręcić innymi wskaźnikami(grunt , głośność , poziom dyskryminacji) wle w większości przypadków nie jest to potrzebne. Baterie - sprzęt zasila 12 paluszków - chodze co tydzień po 4 godziny od lipca na tych samych bateriach (jest wskaźnik zużycia baterii)A teraz troche minusówMimo że producent poprawił wyważenie po kilku godzinach troche boli ręka - wg mnie powinno być troche większe zgięcie" rirki z sondą.Czasami tryb statyczny głupieje ? nie wiem dlaczego , ale po kilku wyzerowaniach jest okCyklop jest tańszy od smętka , po porównaniu z zachodnim sprzętem za 2000- 2500 uważam że ma taki sam zasięg .Dla mnie duży plus -- prosota obsługi po 2-3 godzinach wsjo jest jasne!!Sprzęt jest bardzo solidnie wykonany , nie wygląda jak jakaś hałupnicza robota solidny i ładny" sprzęt.Cena jest ok około 600 PLN biorąc ją pod uwagę przęt zajmuje 1 miejsce wśród detektorów!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 7, 2002 Share Posted November 7, 2002 mala prosba jesli ktos jest w stanie ja spelnic :) - chetnie objerzalbym scan cyklopa 1 albo smetka (wstyd przyznac ale do tej pory nie wiem jak wygladaja..) pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 8, 2002 Share Posted November 8, 2002 Smętek ma jasnoszarą ażurową sondę, od której odchodzi prosta rura o regulowanej długości. Pod rurą jest umocowana puszka z elektroniką z pokrętłami z boku. Rura zakończona jest obejmą na przedramię. Wcześniej jest zamontowany pionowy uchwyt do trzymania, zakończony przyciskiem zerowania.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 8, 2002 Share Posted November 8, 2002 a czy mozna go zlozyc (smetka) na tyle, zeby zmiescil sie do typowego malego plecaka (zeby jak pojde do lasu nic mi z niego podejrzanego nie wystawalo? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 17, 2002 Share Posted December 17, 2002 http://www.odkrywca-online.pl/galerie/reduta/7.jpgA tu jest smętek ;-)Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.