Skocz do zawartości

VW kibelwagen

Gość tron

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
co do opracowań na temat powyższych to spotkałem się u nas z dwoma
1 - wydawnistwa militaria (nie pamiętam numeru) Kubelwagen i Schwimmwagen - nie polecam, brak rysunków technicznych , troche fotek ale bez rewelacji
2 - takie małe opracowanie wydane przez automobilistę poświęcone Schwimmwagenowi - b. dużo współczesnych zdjęć detali, niektóre zestawione z ilustracjami z oryginalnej instrukcji obsługi - to drugie opracowanie oceniam wyżej, niestety jest tam tylko Schwimmwagen i jest ono dosyc drogie
Napisano
mam TBiU 182 o Kiblu, fajnie rozrysowany podział na blachy, instalacje i reszta. Oczywiście poglądowo, a nie jako pełna dokumentacja, ale fajne. Są tam też fotki samochodu autora. Jest jeszcze Volkswagen w II wojnie światowej" R.Sawicki wyd Books International
Napisano
Witam
Mam prośbę do Kolegi Tankist.A może by tak ewentualnie podał parę namiarów na priva na jakiegoś kibla do remontu.
Rzesza ludzi szuka takiego od dwóch lat i bryndza.
Będę zobowiązany.
Pozdrawiam
Napisano
Hej
Sluchajcie jest w czechach taki autochandel z wrakami starych samochodow, jak tam bylem mieli 2 orginalne Kubusie, byly troche ;) zjedzone ale na chodzie. Cena tez byla oki , okolo 10.000 PLN tak ze mysle ze nie warto robic repliki, kupic takie cudenko, podrobic ( a to tez bedzie kosztowalo) i Kibelek jak malowany ;)
Pozdrowienia
Heruss
Napisano
Witam polecam
http://www.vvm.com/~histpart/kuebel.htm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie