Guest Posted October 30, 2002 Share Posted October 30, 2002 Czy ktoś mógłby zidentyfikować samolot z którego pochodzi wiszące śmigło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 31, 2002 Share Posted October 31, 2002 na zdjęciu nie wiele widzę , ale czy przypadkiem pod symbolem H nie jest napisane Heine" , wówczas sugerowało by to że mamy do czynienia z firmą niemiecką , a to już jakichś śladPS - sprawdzam numery tej fortecy rozbitej pod Turkiem , może mi się uda coś w przyszłym tygodniu skrobnąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 31, 2002 Share Posted October 31, 2002 Wisi w bunkrze nad Atlantykiem w Muzeum Wału Atlantyckiego w Roterdamie. Byłem tam kilka dni temu w innej sprawie.Właściciele tego obiektu nie orientują się co to za śmigło i proszą o pomoc w jego identyfikacji. Przy okazji zrobiłem kilka zdjęć umocnień i złomu". Zainteresowanym mogę je podesłać. http://www.atlantikwall-museum.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoony Posted October 31, 2002 Share Posted October 31, 2002 a mozesz skrobnac co to za zlom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bocian Posted October 31, 2002 Share Posted October 31, 2002 Podeślij do mnie, zrobimy galerię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 31, 2002 Share Posted October 31, 2002 Dwułopatowe a więc raczej samolot dyspozycyjny lub obserwacyjny chyba , że z przed wojny (II WW), wtedy może być prawie każdy. Przydały by się wymiary i ew. napisy. Dużo może powiedzieć również wygląd mocowania do wału. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bocian Posted November 1, 2002 Share Posted November 1, 2002 Otrzymałem email o takiej treści:-----------------------Śmigło firmy Heine;napędzało silnik słabej mocy, np Argus 411 (o ile dobrze pamiętam)...a zatem może to być Fi-156 Storch, Fw-58 Wiehe, Bf-108 Taifun, itp. itd.,Nie odpisuj. I tak nie dojdzie.Paweł-----------------------domyślam się że miał byc przeznaczony do tego wątku.sugeruję opowiadane pod wątkiem a nie na mój prywatny adres email. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.