ZnaChoR Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Napisano 21 Wrzesień 2004 wygląda na typowego mausera ale ma oznaczenia podobne do austro węgierskiego mannlichera!!??
bjar_1 Napisano 22 Wrzesień 2004 Napisano 22 Wrzesień 2004 Jeśli rzeczywiście z tą pierwszy raz się spotkałem" to masz dobrze! U mnie tego czeskiego badziewia jest na kilogramy. Ten ,kto wynajdzie wykrywkę dyskryminującą takie łuski będzie bogaty - sam kupię! :)
ZnaChoR Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Napisano 21 Wrzesień 2004 wygląda na typowego mausera ale ma oznaczenia podobne do austro węgierskiego mannlichera!!??
ZnaChoR Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Napisano 21 Wrzesień 2004 no i zdjęcie oznaczeń na łusce!!prosze o rozszyfrowanie tej zagadki! miałem tylko do czynienia z łuskami niemieckimi mauserowskimi ale z tą pierwszy raz się spotkałem!!
wons Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 czechosłowacja, Mauser, bodajże zbrojovka", nie pamiętam zbyt dobrze. Jeśli Ci nikt inny nie opisze dokładniej, jutro dokonam tego ja pozd wons.
Domino(*) Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 Zbrojova Brno A.S., Bystrica, rok produkcji styczeń 1938r.Pzdr
Pytanie
ZnaChoR
wygląda na typowego mausera ale ma oznaczenia podobne do austro węgierskiego mannlichera!!??
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.