Brazz Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Napisano 19 Wrzesień 2004 Witam, przywiozłem z Niemiec dla znajomego wykrywacz Aztec3, znajomy jest z niego bardzo zadowolony,byłem z nim w terenie i jestem pod wrażeniem.czy ktoś z Was bawił się tą piszczałką??
proscan Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 CześćJesteś pierwszą osobą o której wiem, że jest zadowolona z chińskiego wykrywacza.Zawsze jest kiedyś ten pierwszy raz ...Napisz co zrobiło na Tobie takie wrażenie ?proscan
Brazz Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Napisano 19 Wrzesień 2004 Używam Gareta Gti 2500 i jestem z niego zadowolony, znajomemu przywiozłem sprzęt o, który mnie prosił Azteca3, może chiński ale całkiem przyzwoicie sobie radzi w terenie czego sam byłem świadkiem.Za cenę 75euro to niewiele, ale jak na początek poszukiwań to dla niego w sam raz.Może chiński ale ważne by się sprawdzał a dla niego jako początkującego jest w sam raz.Ludzie noszą Adidasy, Nike i wiele innych rzeczy uważając, że to oryginalne a i tak są produkowane w Chinach i w ościennych krajach gdyż tania siła robocza.Nie ważne czy polskie, chińskie rosyjskie czy amerykańskie, ważne by sprzęt się sprawdzał w terenie, takie jest moje zdanie.Pozdrawiam
proscan Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 Cena 75 Euro jest zastanawiająco niska, gdyż wykrywacze tego samego producenta, tyle że znacznie uboższe widzę na Ebayu po 90 Euro.Naprawiałem kiedyś wcześniejszy model Azteca" (nazwa wymyślona przez niemieckiego dystrybutora). Udało mi sie go uruchomić, natomiast niestety pozostał uszkodzony ze względu na wadę wyświetlacza i zamiast wskazywać 1 konkretny przedmiot na identyfikatorze pokazywał 4 jednocześnie (na 8 kategori).Nic dobrego raczej o sprzęcie nie mogę powiedzieć. Ale za 75 euro to może rzeczywiście można się zastanowić na początek.Nie wiem jak w Twoim modelu, ale ten który ja miałem sygnalizował metal z dużym opóźnieniem. Sygnal pojawiał się po chwili od przejścia nad metalem. Wkurzająca cecha.Ale może to już wyeliminowali.Wiele firm zachodnich umieszcza swoją produkcję w Chinach. Tego nie oceniam. Natomiast jakość tego wykrywacza była zdecydowanie chińska, nie zachodnia.proscan
Brazz Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Napisano 20 Wrzesień 2004 Pod względem jakości wykonania się zgadzam,z taką cenę czegoś lepszego się nie uzyska.A co z polskich wykrywaczy byś mu polecił?? Cena do 900złJa używam obecnie Garetta Gti2500, ale dla niego to za duża kwota narazie. Co z polskich produktów do tej ceny??Dobry sprzęt na monety i militaria
Andreos Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 Do 900 zł - Bartek 3, Rutus ultraJestem ciekaw jak doświadczony eksplorator z wykrywką z górnej półki pozwolił aby jego kolega wydał 75E na plażową zabawkę, bo jak widać jest już chętny na zmianę.Bez obrazy, to tylko odrobina ironii.PozdrawiamAndreos
Brazz Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Napisano 20 Wrzesień 2004 Akurat sprzęt jest dla drugiego znajomego, nie każdy sobie może pozwolić odrazu na wydanie pare tysiaków na wykrywkę.Tamta osoba jest zadowolona z plażówki i dobrze sobie z nią radzi. Ja nie jestem przekonany ani do chinskich ani do polskich wykrywaczy. Siedze na Garetach lub Minelabach.Drugi znajomy chciał sobie coś kupić z polskich do 900 zł więc mu poleciłem zajrzeć na stronkę www.armand.pl gdyż wykrywacze są sprawdzone, krajowej produkcji.Jesli się przekona i zostanie na dluzej w tym fachu to moze wyda pare tysiaków na coś lepszego. Od czegoś trzeba zacząć;-)Pozdrawiam
Brazz Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Napisano 20 Wrzesień 2004 Akurat sprzęt jest dla drugiego znajomego, nie każdy sobie może pozwolić odrazu na wydanie pare tysiaków na wykrywkę.Tamta osoba jest zadowolona z plażówki i dobrze sobie z nią radzi. Ja nie jestem przekonany ani do chinskich ani do polskich wykrywaczy. Siedze na Garetach lub Minelabach.Drugi znajomy chciał sobie coś kupić z polskich do 900 zł więc mu poleciłem zajrzeć na stronkę www.armand.pl gdyż wykrywacze są sprawdzone, krajowej produkcji.Jesli się przekona i zostanie na dluzej w tym fachu to moze wyda pare tysiaków na coś lepszego. Od czegoś trzeba zacząć;-)Pozdrawiam
Gość Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 Jeżeli chodzi o polskiej produkcji sprawdzone wykrywacze to plecam RUTUSA. Do obejrzenia na stronce http://www.viking.waw.pl.
Gość Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 Witam.Ja mam White's XLT, nie powiem na monety może być tu tryb dynamiczny sprawdza się.Choć mam pewne zastrzeżenia co do stabilności i zasięgu w poszukiwaniu monet.Do militarii jednak zdecydowałem się na kupno wykrywacza statycznego.Mójwybór padł na BARTKA 3.Po zakupie moja pierwsza wyprawa toWola Gułowska koło Kocka.Kolesie mówili mi tam to już nawet gwoździa nie znajdziesz,ale jednak wybrałem się w ten teren.Nic płytko nie znalazłem,ale za to tak po wyżej 70 cm [tyle mam długą saperke 70cm]to znalazłem:Szabelkę stan średni.Tak gdzieś 80cm w ziemi.Dwa Polskie bagneciki w pochwach stan dobry.Ponad 70cmŁuskę z mapami w środku niestety po wyjęciu rozleciały się.Zamierzam szukać w tym rejonie w dalszym ciągu.Po powrociedo domu kolesiom gały wyszły na wierzch.POZDRAWIAM ARTUR
bjar_1 Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 Artur - w końcu polskie fanty nie? :) Gratulacje!pzdrbjar_1
Andreos Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 Do BrazzDo wykrywaczy polskich nie masz zaufania, bo ich nie znasz. Swiadczy o tym to, że tym razem piszesz: więc mu poleciłem zajrzeć na stronkę http://www.armand.pl gdyż wykrywacze są sprawdzone, krajowej produkcji."Tyle o tym było i jest wałkowane na forum, że jak ktoś w ten sposób pisze o wykrywaczach, to ręce opadają.Troszkę więcej czytać forum.PozdrawiamAndreosMoże niepotrzebnie zaczynam dyskutować, ale to tylko na plus dla bardziej świadomego wyboru w przyszłości.
Gość Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 Kolego Brazz - nie ma co się ostro spierać bo na http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=14955&item=5721251263&rd=1&ssPageName=WDVW jest napisane AZTEC 3 HARTMAN METAL DETECTOR MD3050", a wykrywacze serii MD3050 mają raczej złą opnię. Być może tym razem jest inaczej - czas pokaże (ja nie mam nic przeciwko temu), ale na razie nie można się dziwić sceptycznemu przyjęciu. Bardzo sceptycznemu.A wygląda całkiem, całkiem. Taki trochę Garrett w kolorystyce Tesoro ;-))
Edik Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 Witam!Braz pamiętaj jednak o tym, ze gdy kupujesz „chińczyka” to te pieniądze wędrują do Chini tracą na tym bardziej „etyczne firmy”, które Twoje pieniądze mogłyby zainwestować w nowoczesną technologie i dalej rozwijać udane modele wykrywaczy. W tym tego Gti2500, którym sam szukasz.Bo jak wykrywacze ze wschodniej Azji zaleją już cały świat to może się okazać, że sam będziesz musiał przejść na „chińczyka”, do którego, jak sam mówisz nie masz przekonaniaPozdrawiamEdik
proscan Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 Witam,Tutaj ten sam AZTEC już pod marką Hartman. Nowy - poszedł za cenę 103 EURO:http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=6117498389&ssPageName=STRK:MEWA:ITJa nie oceniam czy zakupu chińskiego sprzętu są moralne. Faktycznie można mieć wątpliwości. Łatwo być moralnym jeśli chodzi o cudze pieniądze. Ktoś kto nie ma kasy złapie się każdej brzytwy - niestety sprzedający podając komuś brzytwę mówią, że to oheblowany kijek.Bez wątpienia z moralnością nie ma nic wspólnego wciskanie ludziom kitu pt. wykrywacz dla profesjonalistów", podczas gdy jest oczywiste, że wykrywacz jest dla dziecka. Przodują w tym sprzedawcy na allegro, głównie ci kórzy oferują MD3010.Co charakterystyczne od pewnego czasu obserwuję niemal masowe wyzbywanie się tego sprzętu" na allegro przez frajerów którzy go wcześniej nabyli. I znów hasła typu, doskonały, ale sprzedaję bo pilnie potrzebna mi kasa". Kółko się zamyka.proscan
wicja1 Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 Chiński sprzęt zaczyna też przeważać na ebayu.(To tam gdzie są DFXy za 100USD+wczasy gratis :)Jest to w tej chwili chyba 80% oferty.Coraz trudniej o coś ciekawego na aukcjach internetowych.
Edik Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 Witam! Zgadza się Proscan - jak się ma więcej pieniędzy to łatwiej jest świadomie kupować i dokonywać bardziej moralnych wyborów. Widać to w społeczeństwach bogatych. Istnieje na zachodzie taki trend, (nie wiem może trochę taka moda) zawiązany ze świadomym kupowaniem i wspieraniemproducentów, którzy są OK.! W Polsce to dopiero raczkuje...Chociaż po tym co piszę Wicja1 zaczynam się zastanawiać... Nie wiem może te 80% „chińskich” pochodzi od społeczeństw ogólnie mówiąc wschodnio-chińskich...?:-)Jeśli zaś chodzi o to, że sprzedający mówią o zabawkach, że to sprzęt profesjonalny wynika chyba z tego, że nie istnieje w przypadku wykrywaczy jakiś wyraźny podziału na sprzęt powiedzmy: amatorski czy profesjonalny. Tym samym łatwiej takich terminów nadużywać. Ja ten podział widzę - chciałem zacząć kiedyś nawet taki osobny wątek ale nie wypalił... Sprzęt weryfikują użytkownicy i to oni określają jego właściwości i tym samym wartość- oczywiście jeśli potrafią to określić...W innych dziedzinach techniki np. aparaty fotograficzne, producent już przed wypuszczeniem wie do jakiej grupy użytkowników kieruje swoją ofertę i automatycznie sprzęt jest do niej przypisany. Ceny zaś sprzętu z tej samej „grupy” są do siebie podobne. Tak to mniej więcej w tej branży wygląda.Pozdrawiam.Edik
wicja1 Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 Nie wiem czy podział na wykrywacze profesjonalne i nieprofesjonalne ma sens.Bo co to znaczy profesjonalny"?Zawodowy? Ilu z nas kopie dołki zawodowo tzn.utrzymuje się z tego typu zajęcia?Można sobie wyobrazić taki luksus i jest to moim marzeniem,ale trzeba z czegoś utrzymać rodzinę.A z łażenia z detektorkiem? :)Z aparatami foto. to zupełnie inna historia.Zawodowców jest cała masa,a amatorów miliony.A dodatek profesjonalny" zawsze robi dobre wrażenie przy sprzedaży,tak samo jak i pro"-patrz White's.Pozdrawiam amatorów i szczęściarzy-zawodowców.wicja1
Andreos Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 Wicja myślę, że Edik ma rację. Nie mylmy zawodowca z profesjonalistą. Profesjonalista nie musi być zawodowcem i na odwrót. Sądzę, że o profesjonalności wykrywacza potrafi osądzić jedynie osoba z odpowiednim doświadczeniem.PozdrawiamAndreos
wicja1 Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 Władysław Kopaliński,Słownik wyrazów obcych:profesja: zawód,zajęcie zawodowe,fach,specjalność,rzemiosłoprofesjonalny:zawodowyChyba nie ja się tutaj mylę.I cały czas obstaję,że taki podział w wykrywaczach jest sztuczny i wydumany.Gość chodzący codziennie z Vigingiem 5 to będzie kto?
Andreos Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 To będzie gośc chodzący z Vikingiem. Przecież dyskutujemy sobie tylko. Poza tym nie chodziło mi o poprawność słownikową.Nikt takiego podziału raczej nie stworzy bo nie ma po co.Jednak świadomość wyboru trzeba mieć, a nabywa się ją z doświadczeniem.Pozdrawiam
Edik Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 Witam!Ten gość z Vikingiem to oczywiście AMATOR...Złomiarze z impulsówkami" to zawodowcy...:-)))Edik
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.