arsaces Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Witam i proszę o pomoc! Jak zdjąć nasadkę z lufy polskiego Mauzera krótkiego, jak na załączonym zdjęciu? Nie wiem jak taka nasadka działała więc nie wiem w którą stronę stukać?". Z góry dziękuję i pozdrawiam Michał Magiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Wrzesień 2004 Share Napisano 19 Wrzesień 2004 kolego sprobuj elektrolizy a gwinty się poluzuja, nic na siłe bom szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 19 Wrzesień 2004 Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Przez podgrzewanie lub i do ropy na kilka dni. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsaces Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Dzięki, będę walczył. Mam jeszcze pytanie, jak taką nasadkę zakładano i zdejmowano w owości" i jak ona jest skonstruowana, czy w środku jest jakiś gwint lub sprężyna, jak po zabiegach oczyszczania powinno się kręcić czy naciskać? Pozdrawiam Michał :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Przekręcić żeby zaczep nasadki wyszedł z gniazda w muszce i ściągnąć. Gwintu tam nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simon07 Napisano 23 Wrzesień 2004 Share Napisano 23 Wrzesień 2004 pytanko. czym wymyc, zlikwidowac zapach ropy po moczeniu???pzdrsimon07 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 24 Wrzesień 2004 Share Napisano 24 Wrzesień 2004 Ludwikem, proszkiem do prania lub innym detergentem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsaces Napisano 11 Październik 2004 Autor Share Napisano 11 Październik 2004 Dziękuję!!!Nasadkę zdjąłem. Należało ją przed przekręceniem docisnąć (dobić młotkiem przez coś ochronnego) a potem znów młotkiem przekręcić w prawo, po uzyskaniu 90 stopni względem muszki - zeszła w palcach. Nasadka jest przerdzewiała, ale ma zdrową sprężynę! Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.