Boruta Napisano 14 Wrzesień 2004 Autor Napisano 14 Wrzesień 2004 Jak widać stryszak, nawet resztki okładzin są, a tu jakiś chłopek zaostrzył go kątówką. Żal...A bicia ekstra, PERKUN, M w trójkącie, gwiazda dawida, a z drugiej strony duży i głęboki orzeł i WP. Numer na jelcu.Pozdrawiam(A żeby tak mu kątówka...)
Boruta Napisano 14 Wrzesień 2004 Autor Napisano 14 Wrzesień 2004 Bo był nie ostry...Co ciekawe ten egzemplarz ma szlif bojowy - bardzo delikatny, nie taki jak niemiecki.Pozdrawiam
CZATA 49 Napisano 14 Wrzesień 2004 Napisano 14 Wrzesień 2004 Zdarzają się debile. Kiedyś na Kole w Warszawie widziałem bardzo ładny hełm M35, blacha zdrowa, zero wżerów, tylko pomalowany na paskudny zielony kolorek. Na moje zainteresowanie sprzedawca odpowiedział : a wie pan miał trochę farby i jakieś znaki po bokach, chyba jeden ze swastyką, ale taki porysowany i zaczął rdzewieć to oczyściłem szczotką drucianą i pomalowałem na nowo, prawda że ładny ?" Ręce opadają ...
maxikasek Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 Co sie dziwisz. jemu był potrzebny ostry nóż. A tu taki akuratn sie walał. Do podrzynania gardła i ćwiartowanioa mięsa jak znalazł. Ciesz sie że nie przerobił go na nóż do szlachtowania świń bo by ci zostął tylko pikulec.
berthie Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 Zobaczcie sobie to http://allegro.pl/show_item.php?item=31555179. Tu sie ktoś nameczył nad usunieciem pierwotnego kształtu.pozdro
michalczewski Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 Niedawno byl na allegro polski bagnet przerobiony na sierp :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.