woojec Napisano 12 Wrzesień 2004 Autor Napisano 12 Wrzesień 2004 Medal" wykopałem w ruinach spalonej wioski. Wykonany jest z pozłacanego srebra. Nie posiada żadnych bić. Wymiary: ok. 3x3cm. W dolnej części była szpilka do wbijania a u góry medalu znajdue się uszko do zawieszania.Dzięki za pomoc Pzdr, Woojec
hakas Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 To nie jest medal. To może być element kartusza herbowego część większej całości. Co jest na puklerzu to biało czerwone. Poproszę o rewers cacka. A jezeli to medal to raczej frgment krzyża. Gzie była ta szpilka i czy nie miała śladów wyginania.
vonadamski Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 Witam!!!Widzialem juz takiego na fanta na forum. Poszukaj a znajdziesz. Nie pamietam co to bylo.Z powazaniem vonadamski
hakas Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 czaść vonadamski widziałeś bo go kolega wcześniej umieścił też się na niego nadziałem:-{)
hakas Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 CZe woojec dodaj fotke z rewersem, oraz opis co to biało czerwone na pancerzu. Pozdrawia hakas
woojec Napisano 16 Wrzesień 2004 Autor Napisano 16 Wrzesień 2004 Widzę że mamy problem. A może jakiś fryc przywiózł go z jakiegoś kraju w którym był w ;gościnie; :D :D
U96 Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 moze to jest powiazane z jakims bractwem rycerskim lub symbol rodowy, element dekoracyjny np. pucharu itp. raczej nie spotkałem sie z takim odznaczeniem.Trudno powiedziec z czym to powiazac.Przydała by sie historia jak to pozyskałes ewentualnie miejsce to zawsze jakas poszlaka" do gdybania :-}z szacunkiem VJ
woojec Napisano 12 Wrzesień 2004 Autor Napisano 12 Wrzesień 2004 Medal" wykopałem w ruinach spalonej wioski. Wykonany jest z pozłacanego srebra. Nie posiada żadnych bić. Wymiary: ok. 3x3cm. W dolnej części była szpilka do wbijania a u góry medalu znajdue się uszko do zawieszania.Dzięki za pomoc Pzdr, Woojec
Pytanie
woojec
Medal" wykopałem w ruinach spalonej wioski. Wykonany jest z pozłacanego srebra. Nie posiada żadnych bić. Wymiary: ok. 3x3cm. W dolnej części była szpilka do wbijania a u góry medalu znajdue się uszko do zawieszania.
Dzięki za pomoc
Pzdr, Woojec
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.