Domino(*) Napisano 11 Wrzesień 2004 Autor Napisano 11 Wrzesień 2004 Witam!Znalazłem taki karabin, czy może ktoś go zidentyfikować???Proszę o pomoc!!
Domino(*) Napisano 11 Wrzesień 2004 Autor Napisano 11 Wrzesień 2004 Dzięki wielkie:D Co on mógł robić na pruskiej strzelnicy koło Polic (Zachodniopomorskie/Szczecin)?Jakiś zdobyczny czy co??Czy możecie mi napisać jak mam wyjąć zamek?Jak widac jest naciągnięty.Pzdr
Łukasz Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 Witam! Zdjęcia trochę niewyraźne. Jednak jeśli komora nabojowa jest kanciasta to carski Mosin wz. 1891, a jeśli zaokrąglona to radziecki M. wz. 1891/1930. Jednak chyba to drugie. Pozdrawiam, Łukasz
Gość Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 spójrzcie na muszkę-jest tam osłona czyli drugowojenny 91/30.a zamek(masz nie zaryglowany prawie otwarty- bez problemu wyjdzie) wyjmujesz tak: spust nacisniety na maksa(najlepiej wybijasz nit i wyjmujesz go całego)i zamek do oporu do tyłu i gotowe.
kloki Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 W sumie to nic ciekawego nie zostalo z tego moska, z zamka tymbardziej. Trudno będzie go doprowadzić do stanu świetlności". Najlepiej wrzucic w elektrolize i psikać WD40. Pzdr.
Domino(*) Napisano 12 Wrzesień 2004 Autor Napisano 12 Wrzesień 2004 Dzięki wszystkim za pomoc, jutro zabieram sie za czyszczenie:)))Pzdr
Domino(*) Napisano 11 Wrzesień 2004 Autor Napisano 11 Wrzesień 2004 Witam!Znalazłem taki karabin, czy może ktoś go zidentyfikować???Proszę o pomoc!!
Pytanie
Domino(*)
Witam!
Znalazłem taki karabin, czy może ktoś go zidentyfikować???Proszę o pomoc!!
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.