galicya Napisano 10 Wrzesień 2004 Autor Napisano 10 Wrzesień 2004 Witam.Mam pytanie do kolegów.Co to za kompas.Wymiary obudowy(po złożeniu-zamknięciu)61mm X 57mm X 20mm.Konstrukcja klasycznej lustrzanki.Obudowa bakielitowa.Wykończenie środka - aluminium.Pierwsze zdjęcie góra obudowy kompasu.
galicya Napisano 12 Wrzesień 2004 Autor Napisano 12 Wrzesień 2004 Witam. No to świetnie mamy już 3-y szt.w kolekcjach !Mnie zainteresował sposób pisowni na wieczku.Kompas - zakończony dwoma S"pisanymi jak na zdjątku.Szczerze mówiąc pachnie" mi to pisownią węgierską.Pozdrawiam.
tg13 Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 hej!! no mam identyczny!!!prawdopodobnie - ale pewien nie jestem- wehrmacht- ja swój dostałem ze wsi za która w 45' ruscy rozwalili grupę niemców
J-23 Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 też mam taki sam. identyczny można widnieje na fotografii w książce Niemiecki ekwipunek bojowy 1939 - 45" na stronie 30.
Pytanie
galicya
Witam.
Mam pytanie do kolegów.Co to za kompas.Wymiary obudowy(po złożeniu-zamknięciu)61mm X 57mm X 20mm.
Konstrukcja klasycznej lustrzanki.Obudowa bakielitowa.Wykończenie środka - aluminium.
Pierwsze zdjęcie góra obudowy kompasu.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.