Skocz do zawartości

Kto ma i udostępni części TKS-a do odrysowania ??

Hartmann

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zwracam się z prośbą do wszystkich posiadających jakiekolwiek części tankietki TKS lub TK-3 , aby udostępniły je do odrysowania i pomiarów.
Leszek Kusiak
0-601-45-63-94
0-18-266-33-69
hartmann_pl@yahoo.com
Napisano
jak ktos sie pytal o cesci do 7tp to go odeslaliscie do muzeum, ale jezeli cos sie zachowalo z tks i jest to w muzeum jakimkolwiek to pewnie juz macie tego rysunki
Napisano
zainteresowal mnie ten temat i poszukalem conieco w literatuze, mam jakies przekroje przez tankietki, zdjecia detali (malo bo malo ale sa :-)) rysunki zewnetrzne z zachowaniem skali i zdjecia tankietek prototypowych (tk-1, tk-2, tankietka CL Malczewskiego, tankietka Carden-Loyd) a przekroj mam TKS-a uzbrojonego w N.K.M 20mm

jak cos interesuje to postaram sie poskanowac (a raczej porobic zdjecia cyfrowka) i podeslac na maila czy do galerii odkrywcy. kto jak chce
Napisano
Frozzer, wróć!

My nie szukamy rysunków, chyba że masz fabryczną dokumentacje wykonawczą TKS. mieści się w samochodzie ciężarowym.
Rysunki, przekroje, etc. z dostepnej literatury mamy, więc z całego serca dzieki.

Poszukujemy części TKS'a własnie dlatego, że nie znaleźliśmy dokumentacji fabrycznej, i często jedyna metodą wykonania wiernie danego elementu, jest jego odwzorowanie z zachowanych pozostałości.

pozdrawiam

akagi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie