Hartmann Napisano 23 Październik 2002 Autor Napisano 23 Październik 2002 Zwracam się z prośbą do wszystkich posiadających jakiekolwiek części tankietki TKS lub TK-3 , aby udostępniły je do odrysowania i pomiarów.Leszek Kusiak0-601-45-63-940-18-266-33-69hartmann_pl@yahoo.com
Frozzer Napisano 24 Październik 2002 Napisano 24 Październik 2002 jak ktos sie pytal o cesci do 7tp to go odeslaliscie do muzeum, ale jezeli cos sie zachowalo z tks i jest to w muzeum jakimkolwiek to pewnie juz macie tego rysunki
Frozzer Napisano 24 Październik 2002 Napisano 24 Październik 2002 zainteresowal mnie ten temat i poszukalem conieco w literatuze, mam jakies przekroje przez tankietki, zdjecia detali (malo bo malo ale sa :-)) rysunki zewnetrzne z zachowaniem skali i zdjecia tankietek prototypowych (tk-1, tk-2, tankietka CL Malczewskiego, tankietka Carden-Loyd) a przekroj mam TKS-a uzbrojonego w N.K.M 20mmjak cos interesuje to postaram sie poskanowac (a raczej porobic zdjecia cyfrowka) i podeslac na maila czy do galerii odkrywcy. kto jak chce
akagi Napisano 24 Październik 2002 Napisano 24 Październik 2002 Frozzer, wróć!My nie szukamy rysunków, chyba że masz fabryczną dokumentacje wykonawczą TKS. mieści się w samochodzie ciężarowym.Rysunki, przekroje, etc. z dostepnej literatury mamy, więc z całego serca dzieki.Poszukujemy części TKS'a własnie dlatego, że nie znaleźliśmy dokumentacji fabrycznej, i często jedyna metodą wykonania wiernie danego elementu, jest jego odwzorowanie z zachowanych pozostałości.pozdrawiamakagi
Frozzer Napisano 24 Październik 2002 Napisano 24 Październik 2002 no nic, w takim razie powodzenia w poszukiwaniu tej cienzarowki z papierami :)a jak jakiegos TKS-a wykopie to wam dam do przerysowania :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.