pchlica Posted September 4, 2004 Author Posted September 4, 2004 Na ostatnim wypadzie wykopałam kilkanaście butelek wśród nich znalazła sie jedna której nie moge zidentyfikować. Butelka nie duża ok 16 cm o ciekawym kształcie w centralnej części butelki znajduje sie kwadrat ze ściętymi bokami z literami ESG a nad nimi napis schut a pod marke. Na dnie są litery DRP.i cztery rzędy cyfr po 6 w każdym rzędzie. Czy ktoś może mi pomóc zidentyfikować to znalezisko z góry bardzo dziękuje.
mp Posted September 4, 2004 Posted September 4, 2004 takie posty sie pisze w dziale Identyfikacja" ...pozdro
pchlica Posted September 4, 2004 Author Posted September 4, 2004 Oj przepraszam mam nadzieje że nie czujesz sie urażony...
mech Posted September 4, 2004 Posted September 4, 2004 DRP jest to skrót niemieckiego urzędu patentowego.
pchlica Posted September 5, 2004 Author Posted September 5, 2004 Wiec ta butelka była opatentowana?? A czy ktos może powiedziec mi wiecej na jej temat?
Domino(*) Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Nakopałem identycznych butelek chyba ze 30 sztuk, ciekawy mają kształt:)Schutz Marke oznacza dobra marka.Pzdr
bjar_1 Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Oznacza znak towarowy" , znak firmowy" czy coś w tym stylu.pzdrbjar_1
Guest Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Schutz, to będzie chroniony, czyli wzór chroniony.Pozdro
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.