pchlica Napisano 4 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2004 Na ostatnim wypadzie wykopałam kilkanaście butelek wśród nich znalazła sie jedna której nie moge zidentyfikować. Butelka nie duża ok 16 cm o ciekawym kształcie w centralnej części butelki znajduje sie kwadrat ze ściętymi bokami z literami ESG a nad nimi napis schut a pod marke. Na dnie są litery DRP.i cztery rzędy cyfr po 6 w każdym rzędzie. Czy ktoś może mi pomóc zidentyfikować to znalezisko z góry bardzo dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 takie posty sie pisze w dziale Identyfikacja" ...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchlica Napisano 4 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2004 Oj przepraszam mam nadzieje że nie czujesz sie urażony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mech Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 DRP jest to skrót niemieckiego urzędu patentowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchlica Napisano 5 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2004 Wiec ta butelka była opatentowana?? A czy ktos może powiedziec mi wiecej na jej temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 Nakopałem identycznych butelek chyba ze 30 sztuk, ciekawy mają kształt:)Schutz Marke oznacza dobra marka.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 Oznacza znak towarowy" , znak firmowy" czy coś w tym stylu.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 ja się upieram przy dobrej marce:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 Schutz, to będzie chroniony, czyli wzór chroniony.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.