justomen Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 zalety wykrywacza: Mocna konstrukcja mozna nim dołki zasypywac.Lekki, wygodnySerwis z krytyka ale bezbolesny.Pomysłowa podstawaka pod podłokietnikiem, mozna oprzec wykrywacz o siebie, na glebie.Do kopania szytchówka jest niepotrzebna.Łatwe namierzanie znaleziskawady: Cena do osiągów nieidzie w parze.Niestabilna praca, wzbudza sie łatwo o byle mokra trawkę.Strojenie do gruntu tylko w instrukcji.Nieprzyjemne komentarze armanda.Drogie rozwiązanie zasilania.Wskażnik zuzycia bateri działa tylko wtedy kiedy baterie sa juz rozładowane.Napisałem to tylko dlateg, ze nudno zrobiło sie na forum;)
longwood Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 wiec te osiagi jakie tak mniejwiecej?powiedzmy dla monety w ziemi i czegos wiekszego?
justomen Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 40 cm szklanka pocisku szropnel 75mm, sygnał słaby wahałem się czy kopac. a monetki niemierzyłem, ciezko zmierzyc głębokosc jak już monetka na powierzchni.
pastuszek Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 hmm, z Twoich postow wynika ze z armandami mozna chodzic:-)w koncu emdek kosztuje tyle samo a h wart.Abstrachujac od tematu:rozwala mnie opis dominatora na alledrogo:-)wszystko jest nowatorskie w skali swiatowej,pierwsze we wszechswiecie...az dziw ze tylko 1800 zeta chce;-)
luzik400 Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 Ja chodziłem z penetratorem i też złego słowa nie powiem ale za tą kasę to można kupić jakiś garecik i ciut będzie lepszy i bardziej bajerancki.
terenowiec69 Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 Uwzieliście sie na tego armanda nie wiem za co??To jest wolny rynek,nie chcesz to nie kupujesz.Koniec,kropka.
longwood Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 no wlasnie probujemy wyjasnic jak to naprawde jest z jego sprzetem...a drobne zlosliwosci pod adresem wytworcy sa usprawiedliwione jego sposobem zwracania sie do ludzi:-)
terenowiec69 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Dla mnie może robić co chce i pisac co chce.Ja mam Minelaba i nigdy sie nie skłaniałem do zakupu sprzętu tej firmy,co moge stwierdzić to to że są za drogie.Jak bym postawił prospektora za 999zł i np. x terre 30 za 1099 lub fishera f4, to wybór był by oczywisty.pozdr.
jacks Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 jeżeli ktos kupuje sprzet armanda to jest jego pierwsza wykrywka. a jezeli druga po napewno po wykrywaczach typu Jabel lub wykrywaczach serii MD...szkoda czasu i pieniędzy. lepiej odrazu dołozyc pare groszy i chodzic po polach i się relaksowac niż denerwowac. Uwagi Armanda faktycznie są poniżej poziomu dobrego wychowania. Pozdrawiam.
longwood Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 dokladnie.wpisujac w alledrogo 'wykrywacz' najpewniej najpierw wyskoczy armand, sam bym o malo nie kupil, jak bylem jeszcze mlody i glupi:-)dlatego wlasnie trzeba dokladnie ustalic ile to to warte:-)
rg77 Napisano 11 Kwiecień 2008 Napisano 11 Kwiecień 2008 Panowie jeśli oceniacie coś, jakiś sprzęt napiszcie czym wy się posługujecie. Wielu mądrali,nie jednokrotnie smarkaczy uzywa wykrywaczy za 400zł i udaje eksperta. Każdy wie że wykrywacz trzeba poznać. Ja osobiście mam prospectora i kopałem w miejscach gdzie chdzili przedemną z rutusami i hs3 i to ja wykopywałem fanty.(nie będę podawał nicków ale te osoby też tu zaglądają, podam tylko Wisła Wielka, kto kojąży pewnie napisze)A co do ciężaru to prospector jest najlżejszym wykrywaczem jakim pracowałem. Cena trosze za wysoka ale i tak mi się zwrócił kilka razy.
justomen Napisano 11 Kwiecień 2008 Napisano 11 Kwiecień 2008 każdy ma prawo do wyrażenia swojej opini. są tutaj wypowiedzi negatywne i pozytywne, jak każdego innego wykrywacza.nie ma sprzętu idealnego;)ja żałuje że kupiłem prospektora chociaż zwrócił mi sie jego drogi zakup. jednym słowem za ta kase nikomu NIE POLECAM.
longwood Napisano 11 Kwiecień 2008 Napisano 11 Kwiecień 2008 ja mam x-terre, armanda na oczy nie widzaialem ale i go nie krytykujenatomiast ubustwiam czytac jego posty:-)
armand Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Informuję, że poziom moich wypowiedzi zawsze dopasowuję do poziomu wypowiedzi uczestników forum :)Na rzeczowe wypowiedzi zawsze odpowiadam rzeczowo, na inne, no cóż, jak racjonalne argumenty nie wystarczają odpowiadam tak, jak na to zasługuje osoba nierozumiejąca tych argumentów. A do mojego sympatyka" - psycholog nie jest lekarzem :)Przejrzyjcie ten wątek - jak mało w nim informacji technicznych, do których można by się ustosunkować. Co do cen, to nie moje wykrywacze są drogie, to spadła wartość dolara i euro. Polskiego producenta materiały kosztują tyle samo co zachodnich producentów, podatki i opłaty też kosztują. Należy skończyć z mitem, że polskie ma być tanie, a zachodnie drogie.Cytuję:rozwala mnie opis dominatora na alledrogo:-)wszystko jest nowatorskie w skali swiatowej,pierwsze we wszechswiecie...az dziw ze tylko 1800 zeta chce;-)No i co ja mam na to odpowiedzieć? Że temu człowiekowi żółć zęby wypala?No i teraz znowu napiszecie, że nie szanuję klientów. Tylko jak niektórych z nich szanować? Czy wszyscy jesteście warci tego szacunku?
seeker Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Eksplorer Armanda był moją pierwszą wykrywką. Kupiłem go jako używany za ok 250 czy 300 zł. Byłem z niego bardzo zadowolony, ale z czasem zaczęło brakować zasięgu. Zmieniłem na Tesoro Silver. Podobało mi się w Eksplorerze to, że pomimo prostoty konstrukcji, bez problemu odróżniałem żelazo od koloru (inny ton). Sądzę że jak na tak prosty i tani wykrywacz jest to bardzo fajny sprzęt. Osobiście jednak uważam, że ceny wyższych" modeli nie idą w parze z osiągami. Dlatego wolałem kupić Tesoro niż Prospektora o podobnej cenie. Pzdr
justomen Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 cyt. wypowiedzi armanda:- emu człowiekowi żółć zęby wypala?" -A do mojego "sympatyka - psycholog nie jest lekarzem :)"- czy to sugestia?Nawyższa pora kończyc ten wątek.
pastuszek Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 Armand, jaka zolc, no zartuje sobie zwyczajnie bo troche kuriozalne sa niektore z wyrazen w opisie dominatora.A linijke wczesniej, w tym samym poscie napisalem 'wynika ze z armandami mozna chodzic'Fakt ze sporo sie tu widzi slabo zamaskowanej konkurencji robiacej Ci kolo D, ale znowu nie bierz tak do siebie kazdego slowa.Dasz dol!
longwood Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 no i same pozytywy na allegro:-), tez + dla armanda:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.