MieszkoT Napisano 24 Sierpień 2004 Autor Napisano 24 Sierpień 2004 Witam, jestem z Rumii, to pod Gdynią, znalazłem przeszabrowane" szczątki ludzkie w lesie oczywiście. Co powinienem zrobić- gdzieś tozgłosić, czy może zakopać i wbić jaiś krzyż? Pomużcie bo dziwnie się czuję trochę, w końcu kto wie czy to nie był/ czy raczej jest rodak.
sanshin Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 Wiesz co zakop z szacunkiem ale nie stawiaj krzyża bo znowu rozszabrują.jak słysze o tych szabrach to bym te hieny żywcem zakopałpzdrSanshin
panzerule Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 Kolego Mieszko,w naszych lasach nie raz sie jeszcze natkniesz na taka iespodzianke".Z rego co czytalem w ksiazkach i na forum,zwykle sa to fryce.Problem z tym jest taki,ze jesli nie mial blachy to nikt sie nim nie zainteresuje.Proponuje ladnie zakopac gdzie znalazles,owzem mozesz jesli chcesz zmowic Wieczny odpoczynek. Z krzyzami jest tak,iz wskazuja hienom miejsce do kopania,wiele przykladow bylo na forum i nie tylko.
Peter Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 A może wreszcie na tych sk...synów zapolujemy co ?
panzerule Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 Mieszko-w sobote jestem w tammtej okolicy,moze sie natkniemy na siebie
sanshin Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 Dajcie im kmocnego kopa ode mnie jak ich spotkacie.pzdrSanshin
MieszkoT Napisano 24 Sierpień 2004 Autor Napisano 24 Sierpień 2004 Jak znaldę garanat to już wiem w kogo mam żucać, ale tak na serio, jak bym takiego dorwał, to ze sztachety przyrżnąć pół legalnie mogę???
MieszkoT Napisano 25 Sierpień 2004 Autor Napisano 25 Sierpień 2004 Nie mam gwarancji, że nie ma tam nieśmiertelnika, co w takiej sytuacji, jestem w stanie (psychicznie i fizycznie) odkopać to miejsce całkiem (bo zakopane w ogóle nie jest), i poszukać, a potem wszystko oczywiście inne (kości) złożyć w tym miejscu jeśli nic nie znajdę, co Wy na ten pomysł??
panzerule Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 Przelec wykrywka to bedziesz wiedzial czy jest blacha lub inne fanty.Zasada jest taka,ze sie je zabiera ale to zalezy od ciebie.To co zostanie/kosci itp/do worka foliowego i do dolu,ladnie zakopac aby nie bylo sladu kopania.Jesli znajdziesz blache informacje co dalej znajdziesz na forum,ale jesli juz byl rozkopany to znalezienie niesmiertelnika bedzie cudem.Z jakiej strony Szmelty chodzisz,od strony Gdyni czy Redy?
andoss Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 Procedura jest taka: po odnalezieniu szczątków ludzkich powinno sie zawiadomić Policje wbrew pozorom nie powinno być z nimi problemu odrazu na miejscu powiadamia sie ich o tym że powinni o znalezieniu tych szczątków powiadomić Volksbund poprzez Fundacje Pamięć" (FUNDACJA PAMIĘĆ"ul. Miedziana 3a/2, 00-814 Warszawa tel./fax: (022) 654 21 61, 652 12 60 kierownik: Izabela GUTFETER)i dalej załatwiaja już to sami. można też zawiadomić bezpośrednio przedstawiciela Volksbundu na dany teren. Co do nieśmiertelników to często mimo iż grób został splądrowany znajduje sie je.
MieszkoT Napisano 25 Sierpień 2004 Autor Napisano 25 Sierpień 2004 Od strony Gdyni, Właśnie ten las, tak jak być na Cisową, czy raczej na pustki poszedł..
panzerule Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 MIESZKO NASZ KOLESZKO! TO MY TYMI SAMYMI DROGAMI CHADZAMY,TRZEBA SIE STYKNĄC I WYPIC PIWKO
MieszkoT Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Napisano 26 Sierpień 2004 piszę tu bo nie odpowiadasz na maile....gg 3833656, a mal to mieszko@projektownia.pl , daj znać jak najszybciej
ZOCIK Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 nekropolia to nekropolia!!!!!!!!!mam jakieś takie wrażenie że już to pisałem.......pozdrZocik
panzerule Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 ZOCIK- co ty chciales? Moze zaczniesz pisac jasniej,a nekropolia to chyba cmentarz a nie las usiany okopami?Jesli nie masz nic do dodania do rozmowy to sie nie wcinaj!Mieszko-nic nie dostalem na e-maila,dodalem ciebie do gg wic szybko pogadamy.
MieszkoT Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Napisano 26 Sierpień 2004 Nekropolia...cheche może chodziło mu o nekrofilię chociaż i tak nie ma związku to z tematem, dziwna wypowiedź
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.