Skocz do zawartości

Szczątki....

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, jestem z Rumii, to pod Gdynią, znalazłem przeszabrowane" szczątki ludzkie w lesie oczywiście. Co powinienem zrobić- gdzieś tozgłosić, czy może zakopać i wbić jaiś krzyż? Pomużcie bo dziwnie się czuję trochę, w końcu kto wie czy to nie był/ czy raczej jest rodak.
Napisano
Wiesz co zakop z szacunkiem ale nie stawiaj krzyża bo znowu rozszabrują.jak słysze o tych szabrach to bym te hieny żywcem zakopał

pzdr
Sanshin
Napisano
Kolego Mieszko,w naszych lasach nie raz sie jeszcze natkniesz na taka iespodzianke".Z rego co czytalem w ksiazkach i na forum,zwykle sa to fryce.Problem z tym jest taki,ze jesli nie mial blachy to nikt sie nim nie zainteresuje.Proponuje ladnie zakopac gdzie znalazles,owzem mozesz jesli chcesz zmowic Wieczny odpoczynek. Z krzyzami jest tak,iz wskazuja hienom miejsce do kopania,wiele przykladow bylo na forum i nie tylko.
Napisano
Jak znaldę garanat to już wiem w kogo mam żucać, ale tak na serio, jak bym takiego dorwał, to ze sztachety przyrżnąć pół legalnie mogę???
Napisano
Nie mam gwarancji, że nie ma tam nieśmiertelnika, co w takiej sytuacji, jestem w stanie (psychicznie i fizycznie) odkopać to miejsce całkiem (bo zakopane w ogóle nie jest), i poszukać, a potem wszystko oczywiście inne (kości) złożyć w tym miejscu jeśli nic nie znajdę, co Wy na ten pomysł??
Napisano
Przelec wykrywka to bedziesz wiedzial czy jest blacha lub inne fanty.Zasada jest taka,ze sie je zabiera ale to zalezy od ciebie.To co zostanie/kosci itp/do worka foliowego i do dolu,ladnie zakopac aby nie bylo sladu kopania.Jesli znajdziesz blache informacje co dalej znajdziesz na forum,ale jesli juz byl rozkopany to znalezienie niesmiertelnika bedzie cudem.Z jakiej strony Szmelty chodzisz,od strony Gdyni czy Redy?
Napisano
Procedura jest taka: po odnalezieniu szczątków ludzkich powinno sie zawiadomić Policje wbrew pozorom nie powinno być z nimi problemu odrazu na miejscu powiadamia sie ich o tym że powinni o znalezieniu tych szczątków powiadomić Volksbund poprzez Fundacje Pamięć" (FUNDACJA PAMIĘĆ"
ul. Miedziana 3a/2, 00-814 Warszawa tel./fax: (022) 654 21 61, 652 12 60 kierownik: Izabela GUTFETER)i dalej załatwiaja już to sami. można też zawiadomić bezpośrednio przedstawiciela Volksbundu na dany teren. Co do nieśmiertelników to często mimo iż grób został splądrowany znajduje sie je.
Napisano
ZOCIK- co ty chciales? Moze zaczniesz pisac jasniej,a nekropolia to chyba cmentarz a nie las usiany okopami?Jesli nie masz nic do dodania do rozmowy to sie nie wcinaj!
Mieszko-nic nie dostalem na e-maila,dodalem ciebie do gg wic szybko pogadamy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie