Skocz do zawartości
  • 0

Co to za nieśmiertelnik?

Gość Klicek

Pytanie

Napisano
Witam wszystkich poszukiwaczy!!!słuchajcie Panowie dzisiaj znalazłem taki oto niesmiertelnik(niestety niemam skanera więc bez fotek-oto napisy z blaszki u góry 6856 A na dole J.STAMM.KP.GR.E.B.1881 co to za blaszka?jaka jednostka?Prosze o wyjasnienie tej zagadki!Pozdrawiam

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich poszukiwaczy!!!słuchajcie Panowie dzisiaj znalazłem taki oto niesmiertelnik(niestety niemam skanera więc bez fotek-oto napisy z blaszki u góry 6856 A na dole J.STAMM.KP.GR.E.B.1881 co to za blaszka?jaka jednostka?Prosze o wyjasnienie tej zagadki!Pozdrawiam
Napisano
J.STAMM.KP.GR.E.B.1881 - J? Stamm kompanie Grenadier Ersatz Batallion 1881 - kompania kadrowa 1881 zapasowego batalionu grenadierów.
Gdzie wykopana?

pzdr

bjar_1
Napisano
Witam,został wykopany w okolicach Gorzowa Wlkp,co tam mógł robic?czy to dobra blaszka?nieznam sie kompletnie na tym,nie pytam o wycene bo sprzedawać nie bede,chcem tylko wiedziec coś na jego temat!
Napisano
Blaszka jak blaszka :) U mnie na przykład często wychodzą jakieś 'ersatz bataliony'. Poszukam czegoś o 1881 batalionie ale nic nie obiecuję.

pzdr

bjar_1
Napisano
Czesc Klicek
co robił? pewnie uciekał przed sałdatami z 1 Bialoruskiego Frontu:)i walił np. na Kostrzyn.
Jakie okolice - nie musza byc super konkrety

Pozdrawiam Landsberg
Sv

Napisano
Oto on
capsi@poczta.onet.pl
mozesz podac tylko nazwe miejscowosci - moze to moje rodzinne okolice?:)
Pzdr
Sv

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie