Romel79 Napisano 22 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2004 Czy wie ktoś w jaki sposób można wyprostować drewniane starocie, które uległy deformacji/wypałęczeniu/wygięciu ?pozdrRomel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Zależy jakie drewniane cudo chcesz wyprostować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Poniewiera się umnie nakładka od kolby (maus 98), która .... trudno to opisać ...... powoli z czasem kiedyś zaczeła się ozwijać" a za jakieś 300 lat zrobi się całkiem płaska i szeroka na 10 cm.nie znam jej historii, nie wiem gdzie leżała, dostałem ją od kogoś jaki czas temu.Romel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 ja ze swoimi poskręcanymi nakładkami postąpiłem po modelarsku,prawie jak z balsą. Gar, woda ,ogień, pogotować to trochę we wrzątku,drewno lekko mięknie,a potem delikatne prostowanie i suszenie w łupkach.Aż do skutku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 7 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2004 A jak np. naprostować dżwiczki w starych przedwojennych meblach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 8 Wrzesień 2004 Share Napisano 8 Wrzesień 2004 spróbuj namoczyc tak jak proponuje jacenty2004, to chyba najlepsza metoda na takie problemy, najważniejsze dobrze pozniej usztywnic zeby sie znowu nie odkształciłopozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.