akagi Napisano 15 Październik 2002 Autor Napisano 15 Październik 2002 26 października w Muzeum Ziemi Sochaczewskiej i Bitwy Nad Bzurą w Sochaczewie odbędzie się spotkanie organizacyjne Grupy Rekonstrukcyjnej „Polski Wrzesień”.Nazwa ta nie jest przypadkowa. Pomysł powstania takiej grupy powstał po tegorocznej rekonstrukcji jednego z epizodów Bitwy nad Bzurą, przeprawy oddziałów Armii „Poznań” pod Witkowicami. Inscenizacji bardzo, jak wszyscy uczestnicy pamiętają udanej.Dlatego zapraszamy za dwa tygodnie do Sochaczewa wszystkich chętnych , którym leży na sercu tradycja dla Wojska Polskiego, broni i munduru. I nie tylko II RP i kampanii wrześniowej. Także tych wszystkich, którzy chcą się dobrze bawić. Nadmienię, że przy Grupie powstaje np.: także sekcja niemiecka do której są już pierwsi chętni. Dlatego przede wszystkim Wojsko Polskie , ale nie tylko. Koncentrujemy się głównie na ostatnim stuleciu. Stąd taka nazwa, ale miło nam będzie gościć przedstawicieli innych grup rekonstrukcyjnych zainteresowanych polskimi oddziałami wojskowymi bądź powiązanych historycznie z rekonstruowanymi wydarzeniami ( choćby Kampanią Wrześniową albo np.: operacją Market Garden). Zapraszamy, w programie m.in. prezentacja materiałów filmowych i multimedialnych z tegorocznej inscenizacji, zarys planowanych działań Grupy, omówienie możliwość wyposażenia i uzbrojenia, dyskusje i spotkania. Dodam jedynie, że spotkanie jest wstępem do spotkania Rady Naukowej przy Grupie Rekonstrukcyjnej i umiejscowienia naszej inicjatywy w formę prawną.Pozdrawiammgr Jacek Haber – „akagi”Kontakt:Paweł Rożdżestwieński – Jazlowiakkonikhdj@hot.pl ; www.hdj.zhp.org.pl/przegląd/ Leszek Kusiak – Hartmannhartmann_pl@yahoo.comtel. 0-18-2646303 0-607-456394Jacek Haber – akagisony@onet.pl tel. 0-46-8613244 0-607-174040Zdjęcia z inscenizacji przeprawy nad Bzurą dostępne pod adresem :www.bolas.prv.pl w dziale KLUBwww.hdj.zhp.org.pl/przegląd/
akagi Napisano 15 Październik 2002 Autor Napisano 15 Październik 2002 Bolek, znowu nie mogę wejść na forum. Chciałbym to tam wstawić.
bolas Napisano 15 Październik 2002 Napisano 15 Październik 2002 Jacku wlasnie wstawiam to do KLUBU i na strone główną ... a z całym free4web (tam mam forum) cos sie stalo niedobrego i od 2 dni nie moge sie dostac na forum ...
Gość Napisano 15 Październik 2002 Napisano 15 Październik 2002 Wiesz co bolass? Myslę, ze mam sposób na te bolączki...Ale o tym pogadamy na spotkaniuDo zobaczenia
Gość Napisano 15 Październik 2002 Napisano 15 Październik 2002 A ja wczoraj byłem na forum. Ale fakt, ciężko wejść, ale dzisiaj to już zupełna mogiła :-(.
Gość Napisano 15 Październik 2002 Napisano 15 Październik 2002 Z tego, co wyczytałem u bolasa spotkanie ma być w sobotę o 14-ej w Muzeum Ziemi Sochaczewskiej. Czy ono się przeciągnie i co z ewentualnym noclegiem itp. Pytałem na forum u bolasa, ale skoro nie działa, to mogę chyba tu?
akagi Napisano 15 Październik 2002 Autor Napisano 15 Październik 2002 Nocleg organizujemy w internacie jednej ze szkół.
vonadamski Napisano 15 Październik 2002 Napisano 15 Październik 2002 Witam!!!Jak wszystko dobrze pojdzie (chyba wtedy mam zjazd ale same wyklady:D )to sie w koncu spotkamy i ujzymy swe twarze nie tylko literki:DZ powazaniem vonadamski
Gość Napisano 15 Październik 2002 Napisano 15 Październik 2002 Zanim spotkamy sie w Muzeum Ziemi Sochaczewskiej - dla tych, którzy jeszcze nie widzieli - obowiązkowa lektura - http://www.e-sochaczew.pl/muzeum ;)
Gość Napisano 15 Październik 2002 Napisano 15 Październik 2002 sorry, bocian, zapomniałem ze post wyżej trąci już ogłoszeniem/reklamą ale mam nadzieję, że wybaczone mi będzie..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.