Skocz do zawartości

Grupa Rekonstrukcyjna Polski Wrzesień" - spotkanie informacyjne

akagi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
26 października w Muzeum Ziemi Sochaczewskiej i Bitwy Nad Bzurą w Sochaczewie odbędzie się spotkanie organizacyjne Grupy Rekonstrukcyjnej „Polski Wrzesień”.
Nazwa ta nie jest przypadkowa. Pomysł powstania takiej grupy powstał po tegorocznej rekonstrukcji jednego z epizodów Bitwy nad Bzurą, przeprawy oddziałów Armii „Poznań” pod Witkowicami. Inscenizacji bardzo, jak wszyscy uczestnicy pamiętają udanej.
Dlatego zapraszamy za dwa tygodnie do Sochaczewa wszystkich chętnych , którym leży na sercu tradycja dla Wojska Polskiego, broni i munduru. I nie tylko II RP i kampanii wrześniowej. Także tych wszystkich, którzy chcą się dobrze bawić. Nadmienię, że przy Grupie powstaje np.: także sekcja niemiecka do której są już pierwsi chętni. Dlatego przede wszystkim Wojsko Polskie , ale nie tylko.
Koncentrujemy się głównie na ostatnim stuleciu. Stąd taka nazwa, ale miło nam będzie gościć przedstawicieli innych grup rekonstrukcyjnych zainteresowanych polskimi oddziałami wojskowymi bądź powiązanych historycznie z rekonstruowanymi wydarzeniami ( choćby Kampanią Wrześniową albo np.: operacją Market Garden).
Zapraszamy, w programie m.in. prezentacja materiałów filmowych i multimedialnych z tegorocznej inscenizacji, zarys planowanych działań Grupy, omówienie możliwość wyposażenia i uzbrojenia, dyskusje i spotkania. Dodam jedynie, że spotkanie jest wstępem do spotkania Rady Naukowej przy Grupie Rekonstrukcyjnej i umiejscowienia naszej inicjatywy w formę prawną.

Pozdrawiam

mgr Jacek Haber – „akagi”

Kontakt:

Paweł Rożdżestwieński – Jazlowiak
konikhdj@hot.pl ; www.hdj.zhp.org.pl/przegląd/

Leszek Kusiak – Hartmann
hartmann_pl@yahoo.com
tel. 0-18-2646303
0-607-456394

Jacek Haber – akagi
sony@onet.pl
tel. 0-46-8613244
0-607-174040

Zdjęcia z inscenizacji przeprawy nad Bzurą dostępne pod adresem :
www.bolas.prv.pl w dziale KLUB
www.hdj.zhp.org.pl/przegląd/

Napisano
Jacku wlasnie wstawiam to do KLUBU i na strone główną ... a z całym free4web (tam mam forum) cos sie stalo niedobrego i od 2 dni nie moge sie dostac na forum ...
Napisano
Wiesz co bolass? Myslę, ze mam sposób na te bolączki...
Ale o tym pogadamy na spotkaniu
Do zobaczenia
Napisano
A ja wczoraj byłem na forum. Ale fakt, ciężko wejść, ale dzisiaj to już zupełna mogiła :-(.
Napisano
Z tego, co wyczytałem u bolasa spotkanie ma być w sobotę o 14-ej w Muzeum Ziemi Sochaczewskiej. Czy ono się przeciągnie i co z ewentualnym noclegiem itp. Pytałem na forum u bolasa, ale skoro nie działa, to mogę chyba tu?
Napisano
Zanim spotkamy sie w Muzeum Ziemi Sochaczewskiej - dla tych, którzy jeszcze nie widzieli - obowiązkowa lektura - http://www.e-sochaczew.pl/muzeum ;)
Napisano
sorry, bocian, zapomniałem ze post wyżej trąci już ogłoszeniem/reklamą ale mam nadzieję, że wybaczone mi będzie..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie