Skocz do zawartości

Okolice Warszawy

Rybciak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Od dawna trwa spór – jaki wykrywacz jest tym najlepszy?... chyba najlepszą odpowiedzią na to pytanie jest opinia, jaką napisał SZZ na forum Odkrywcy w dziale sprzęt poszukiwawczy: „Moim skoromnym zdaniem sprzęt, którym posługujemy się ma mniejsze znaczenie niż intuicja, fart i wieloletnia praktyka. Miałem wczoraj przyjemność szukać na przeczesanym już pobojowisku z 1831 r. razem z ekipą Dominika (dominic).Pomimo tego, że szedłem parę metrów obok z Cortesem - to on trafił Tesoro Lobo z małą cewką (wykrywaczem skonstruowanym do poszukiwania głównie złotych samorodków) rosyjski płomień (płonący granat) w niemal idealnym stanie, duży guzik cynowy z cyfrą 3 prawdopodobnie od płaszcza żołnierza 3 pułku piechoty liniowej z Powstania Listopadowego czy całkiem współczesny zegarek w kopercie ze stali nierdzewnej. Takie fanty mógł teoretycznie trafić każdy z nas - bo członkowie ekipy posiadali jeszcze Whites Coinmaste, BH Lone Star i HS-3 - zalegały płytko. Udało się tylko jednemu. Wszyscy ukopali wczoraj sporo kul muszkietowych i II wojennego śmiecia, a tylko jeden mógł się pochwalić naprawdę cennymi znaleziskami.”
No cóż – potencjalnie każdego z nas czeka być może wielkie znalezisko, i nie jest to tylko uzależnione od tych kilku centymetrów, którymi różnią się zasięgi naszych ulubionych piszczałek.... Załączam kilka fotek z fantami z tego sympatycznego wypadu w okolice Wa-wy... pozostaje mieć nadzieję, że to nie ostatni nasz wypad!

• Odpowiedzi 83
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

poza ww. fantami były też monetki, łuski wszelkiego rodzaju, muszkietówki,dwie lufy, fragment mosina, kawałek gąsienicy,i sporo coś od czegoś" :-)

Napisano
Dzięki Rybciak, zrobiłeś bardzo fajną galerię upamiętniającą wspólną wyprawę, nie ujawniając przy tym wizerunków jej uczestników. Zdjęcia świetnie oddają atmosferę i mroczną przeszłość tego lasu.
Przy okazji pokażę zagadkowy mosiężny emblemat - niestety mocno pogięty i zgnieciony, przedstawiający głowę lwa na tarczy o średnicy ok. 88 mm. Znalazłem go po tym, jak już wróciliście do samochodu.
Serdecznie pozdrawiam:-)
SZZ
Napisano
witam drogich warszawiakow,jak po poszukiwania mam nadzieje ze po wolnych dniach przybylo fantow ,ja niestety troche zabiegany ,pochwalcie sie,pozdrowienia
Napisano
cze znalazlem fajne luski kaliber 20mm wys95mm a pocisk taki normalny mauser :}oznaczenia 11i \ p\ wba700\40 czerwona splonka moze ktos wie co to pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie