AK77 Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Napisano 16 Sierpień 2004 Czy istnieje jakiś katalog lub spis z wszystkimi kodami jake zostały wybite na łuskach 7,92X57 produkcji polskiej ?Pzdr AK 77
bjar_1 Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 Raczej nic takiego nie ma ,ale na stronie Jarka - http://www.zakee.ionichost.com/ jest większość polskich bic na amunicji. Podobno brakuje około 20 o których wiadomo ,że są.pzdrbjar_1
JoncaA Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 moze uda Ci sie odszukac w bibliotekach lub u ludzi Wykaz nazw amunicji" i Album do wykazu nazw amunicji"- instrukcja wydana w 1936 roku. Ze gdzies jest choc jeden egzemplarz to cie zapewniam, bo mam slad w papierach, ale dokladnie nie pamietam z jakich zbiorow korzystalem i kiedy. To by rozwiazywalo sprawe przynajmniej co do produkcji przed rokiem 36.
AK77 Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Napisano 16 Sierpień 2004 Z tego co oglądałem na dostepnych stronach o znakowaniu polskiej amunicji, to nigdzie nie ma podanych wszystkich kodów. Sa podawane przykładowe oznaczenia , tak że mozna kazde bicie rozszyfrowac. Z dostępnych materiałów spróbuje chyba sam zrobić jakis prosty spis-katalog. Bjar z twojego spisu 67 kodów polskiego mausera będe chyba mógł również skorzystać ?Pzdr AK 77
bjar_1 Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 AK77 - nie ma problemu. Podeślę Ci na maila nowy spis ,bo kilka polaczków mi doszło.pzdrbjar_1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.