Skocz do zawartości

Jaki następny po Tesoro ?

shadee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeszcze raz prgnę podkreślić,że Tejon to dobry sprzęt.A wada o jakiej mówimy absolutnie go nie przekreśla.Jest tylko denerwująca.Liczę w tej materii na wypowiedzi innych użytkowników Tejona.
Co do zdejmowania tematu przez Bociana to nie przesadzajmy.
Wszyscy wiemy,że bez kontrowersyjnych" uwag Raneda można by zasnąć przy czytaniu tego forum.90% wypowiedzi dotyczyło by zasięgów WP3 dla radzieckiego hełmu.
A prywatnie" można z nim wiele spraw załatwić bardzo sprawnie i profesjonalnie.Kto wie,może kiedyś kupię u niego
czwarty wykrywacz? :)
Pozdrawiam wszystkich,nie tylko esorowiczów"
wicja1
  • Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
cze :j nie myslalem o walce na wykrywki lecz o :dawaniu po moordzie: :}:}:}lecz czytam ze juz ochloneliscie :{ tyle sie mowilo o testach niezaleznych wykrywaczy a widze ze nic z tego :} a poza tym ten post taaaaki sensacyjny:}pzdr
Napisano
Heruss , czyzbys twierdził , że Silver uMax tesoro nie jest juz dobrym wykrywaczem i to jakas tendeta, bo z twojej wypowiedzi wynika , ze tylko wszystkie modele wyzsze od tego tesoro są dobre, chciałbym wiedziec na czym opierasz swoja wypowiedz???
Chciałbym takze , aby wupowiedzieli sie na ten temat wszyscy którzy mieli do czynienie z tym modelem

pozdro pol
Napisano
Bociana proszę o zwrócenie uwagi uczestnikowi jankos102 aby nie używał przezwisk typu sklepikarz" jeżeli nie ma odwagi stanąć przede mną twarzą w twarz tak jak zaproponowałem.
Napisano
Pol - przeczytaja uwaznie wszystkie posty od pierwszego do mojego, pomin ta klotnie po drodze i skup sie na moim poscie, jak przeczytasz w pierwszm poscie kolega chce wymienic Silvera na lepszy wykrywacz, czy w moim poscie napisalem ze Silver jest do bani??Wypowiedzialem sie ze moim zdaniem Deleon, Tejon sa lepsze przeczytaj uwaznie, bo nie mam ochoty juz na zadne spory na forum a Ty najwidoczniej do tego zmierzasz.
Pozdrawiam
Heruss
Napisano
NIe dąze do żadnej kłótni i sie poprostu od tego całego szajsu odcinam, ale musze przyznac, , ze jak dla mnie troche dwuznacznie brzmi ta wypowiedz, ale to moze kwestia złej interpretacji.

jeszcze raz prosze o wypowiedzi na temat jak wam słuzył Silver
pozdro pol
Napisano
Czesc POL,słuchaj poprostu dzisiaj lub jutro sam zobaczysz co jest grane!nara
Napisano
A ja handluje Garrette i skarbow szukam tez Garrettem. Mysle, ze to nie dziwne. Nie zachwalam nachalnie mojego sprzetu, ale obiektywnie patrzac to i tak sadze, ze to nie wykrywka jest najwazniejsza tylko poszukiwacz. Jesli chodzi o jakosc sprzetu to fakt, ma to znaczny wplyw na skutecznosc poszukiwan ale i tak najwazniejsze jest szczescie :P tzw fuks. Moj znajomy (straszny pechowiec) pozyczyl ode mnie sprzet i poszedl na wykopki. Nie znalazl prawie nic. Pozyczyl wtedy sprzet konkurencyjny, ale tez nic nie znalazl :P. Jesli chcesz zmienic Tesoro to pomysl o tym, czy nie lepiej poddac go gruntownemu przegladowi (wymianie zniszczonych elementow) kup nowe cewki i szukaj nim dalej jesli byles z niego zadowolony. I wyjdzie Ci to taniej i dalej bedziesz zadowolony. Jesli przez to, ze masz slabszy wykrywacz ominiesz jakiegos fanta to przeciez nic strasznego sie nie stanie (najwyzej kumpel, ktory to znajdzie bedzie si z Ciebie smial). Masz mniejszy zasieg; i dobrze :P. bedziesz plytkie dolki kopal ale za to wykopiesz ich wiecej. Jesli, masz dobra dyskryminacje w swojej wykrywce to wiekszosc znalezionych rzeczy to beda fajne fanty. Na wszystko trzeba patrzyc pozytywnie. Jesli jestes zadowolony ze sprzetu to go nie zmieniaj, zwlaszcza jesli nie masz kasy na prawdziwe cacko (ehhh to GTP kiedy wkoncu skocze z nim w teren). Poprostu szkoda kasy na sprzet o niewiele wyzszej jakosci. Pozdrawiam, Andarian.
Napisano
pol ! Pewnie sie powtórzę ! Silwera mam od kilku miesięcy , nie przetestowałem nawet ułamka tego co niektórzy ( Raned :0 ), ale jeżeli interesuje Cię moja opinia to ... piszę !
Moje wyobrażenie o nie najdroższej w miarę uniwersalnej wykrywce raczej z tej środkowo - niższej półki zaspokoił w 100%. Mając swiadomość jego możliwości i swoich potrzeb , a widząc w akcji lepsze wykrywacze nie mam kompleksów ! To ważne !
Do zalet zaliczył bym :
- prostotę obsługi ( na tym etapie bardziej zawansowany wykrywacz jest ponad moje potrzeby - narazie !),
- małe zapotrzebowanie na energię ,
- niezawodność i brak himer" - skupiony jesteś tylko na szukaniu !
- satysfakcjonujący zasięg i skuteczna dyskryminacja !
- łatwa interpretacja sygnału ,
- no i co tu dużo mówić ogólna" skuteczność i precyzja
w namierzaniu dająca poczucie , że nie mijasz zbyt
dużo fantów ( jak widzę teraz w akcji kumpla Z whitese'm
Clasikiem z którym chodziłem wczesniej to aż strach pomyśleć co minąłem... zwłaszcza na dyskryminacji !
Jeżeli szaujesz swój czas , a zakres jego mozliwości Ci odpowiada to - dobry wybór !

Wady : hm , może tylko jedna ,brak regulacji głośości . Przy słychawkach z potencjometrem - problem znika !

Pozdrawiam Maciej G.
Napisano
Witam!Witam!

Oczywiście każdy z producentów ma w swojej ofercie modele różne. Są to konstrukcje starsze i młodsze. Bardziej udane i te które są zupełną pomyłką. Czasami niektóre modele wcale dużo się różnią się od siebie.
Tesoro pod tym względem bije innych producentów na głowę...

Stawianie Tesoro ponad Fishera, Whites’a, Minelaba... jest absurdalne i sprzeczne z rozsądkiem. Według jakich kryteriów? O ile się orientuje nie ma w Polsce człowieka, który przeprowadziłby rzetelne raporty mówiące coś na ten temat....?

Nawiasem mówiąc raporty, takie byłyby źródłem informacji dla klienta wzbudziłby więcej zaufania i zwiększyłyby ogólną sprzedaż wykrywaczy w Polsce...

Jednak takie działania wymagają pewnego nakładu pracy i dobrej znajomości tematu..

Jeśli chodzi jednak o zamianę wykrywacza na jakiś inny model... To proponuje zastanowić się nad jakimś rozwiązaniem uniwersalnym. Nie ma innej rady. Jeśli ma to być wykrywacz i do monet i na militaria to może być to np. White’s 6000 Di Pro, może to być CSCOPE-R1,Tesoro Cortes też jest ponoć uniwersalny choć pracuje na trochę wyższej częstotliwości od pozostałych .
Generalnie jednak wykrywacz półprofesjonalny
ze średniej półki cenowej pracujący na uniwersalnej częstotliwości od 6-8kHz.

Wszystko i tak zależy od tego ile masz pieniędzy...

Pozdrawiam.
Edik.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie