Moose Napisano 13 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2004 Wroneckie Stowarzyszenie Historyczne Historica" oraz Grupa Rekonstrukcji Historycznej VII Poznański Okręg Wojskowy" serdecznie zapraszają na obchody Święta Wojska Polskiego, ktore odbędą się 15 sierpnia we Wronkach. Głównym punktem obchodów będzie rekonstrukcja walk wojny Polsko - Bolszewickiej.W programie także prezentacja umundurowania i uzbrojenia żołnierzy Wojska Polskiego z okresu 1918 - 1945. Początek uroczystości o godzinie 10.00.Rekonstrukcja odbędzie się około godziny 15.00.PozdrawiamyŁoś, Adi, Wielebny - organizatorzy z ramienia VII POW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 Zapowiada się dobra zabawa...Szkoda,że mnie nie będzie :-(((Powodzenia i pozdrówka dla wszystkich uczestników,zwłaszcza dla Zbycha Jajo" Biedziaka rekonstruującego spadochroniarza 1.SBS! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Zbycha Jajo" Biedziaka i jego harcerzy :)))Dzisiaj widziałem ich w mundurach i powiem jedno - warto z nimi pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Czołem!Zbychu? Harcerze?Więcej odwagi w podjęciu decyzji o wyjeździe do Holandii w tym roku!Toż to 60-ta rocznica bitwy! Kiedy będzie inna wększa?Kiedy wreszcie urzeczywistnisz swoje marzenia?PozdrawiamJacek Dziedziela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 15 Sierpień 2004 Share Napisano 15 Sierpień 2004 Na szczescie harcerze Zbycha sa od niego o wiele bardziej energiczni,wiec mam nadzieje,ze zaraza go swoja energia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Sierpień 2004 Share Napisano 18 Sierpień 2004 pod niniejszym linkiem sa fotki z niedzielnej imprezy:http://www.wronki.pl/index.php?pid=13&&id=614adi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 18 Sierpień 2004 Share Napisano 18 Sierpień 2004 Dzięki za fotki. Można zbliżenie polskich wojaków, w co byli ubrani, wyposażeni.No i zapomnieliście o jednym....część bolszewików była boso, tu zaś w opinaczach:):)Tak na marginesie, imprezy odtworzeniowe" kwitną:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Sierpień 2004 Share Napisano 18 Sierpień 2004 to był doborowe oddział piechoty bolszewickiej i spieszonych kozaków :)adidowodca wojsk bolszewickich :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 18 Sierpień 2004 Share Napisano 18 Sierpień 2004 No,no... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 18 Sierpień 2004 Share Napisano 18 Sierpień 2004 Tak sie przygladam i przygladam...Wszystko bardzo ladnie,chlopaki,szczegolne pozdrowienia dla czekisty Adiego :-)A,nie wiedzialem,ze Swieto WP przeniesiono na 15 czerwca ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 18 Sierpień 2004 Share Napisano 18 Sierpień 2004 Co do butów to pewnie jakąś gwardię czy coś tam rozbili ;-) Wypatrzyłem pingle nie z epoki :)) (tak przynajmniej sądze), ale pozatym bardzo dobrze to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.