Skocz do zawartości

T-34 na Złomowcu w Sokołowie Podlaskim

Mirass

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wiatm. Wczoraj przeje żdzjąc przez Sokołów Podlaski - w kierunku na Wyszków na złomie kolejowym stał T-34 + jakis ciągnik lub transporter opancerzony.
Niestety nie miałem mozliwosci mu się bliżej przyjżeć (z powodu braku czas i puxnej pory). Czy ktoś z kolegów wie cos więcejj. Jaka to werska 34, i co to za tansporter. Dodatkowo obok czolgu leżało sporo pozwijanych gąsienic.

Mirass
Napisano
Witam ten T-34 to jakaś wersja filmowa.pare lat temu były dwa ale jednego na chodzie kupił REKIN. Drugi ma obspawaną wierzę i kadłub ala Pantera. Transporter to pewnie tez coś z demobilu.
Napisano
Hm, a nie kojarzycie przypadkiem co to dokładnie za transporter? Jeśli BTR 152 to chętnie bym się po niego wybrał, zanim pojedzie do huty...
Napisano
Hmm... ale nie BRDM? Nie daje mi spokoju ta sprawa, ale z drugiej strony jechać 300 km, żeby zobaczyć to w najbliższych dniach nie mam możliwości. Jest może na forum ktoś z Sokołowa lub okolic? Dajcie znać jak ktoś by tam był i rozpoznał jaki to sprzęt.
Napisano
He he, internet to potęga...
Wystarczy wpisać Segromet". Dzwomiłem, odpowiedzieli mi, że mają jakiś transporter na podwoziu T-55, a z kołowych to 2 sztuki na podwoziu Ził 131, po wyrzutniach. To tyle się dowiedziałem na telefon, ale wygląda, że sprzętu pancernego jest tam kilka sztuk. T-34 nie do sprzedania, co do innych to można się dogadać.
Napisano
Dominic: dzięki:) Raczej dam sobie spokój, liczyłem że być może jakiś ciekawy transporter tam leży. Ził-a 131 i to na chodzie można kupić za ok. 4 tys. niedaleko Rzeszowa. W Ropczycach lub w Dębicy jest facet, który skupuje taki sprzęt z przetargów AMW. Nazywa się Bogusław Knych. Jeżeli kogoś interesuje kontakt, to poszukam telefonu. Wiem, że kilka ciężarówek sprzedał w Bieszczady - widziałem je m. in. w Ustrzykach Górnych, Tarnawie i Chmielu. Hm, a turyści myślą że to od wojny stoją ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie