Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecka klamra do pasa - ident.

bjar_1

Pytanie

Napisano

Klamra do identyfikacji. Wymiary i kształt jak normalna niemiecka żołnierska tylko : brak czegokolwiek na niej - widać dwie dziurki ,możliwe ,że coś było przyczepione i odpadło lub ktos oderwał. Cała powierzchnia klamry jest niklowana! Z tyłu brak jakichkolwiek sygnatur.
Co to za klamra?

pzdr

bjar_1

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki za informację! Zamierzam dorobić znak runiczny - z czego on był zrobiony? Mosiądz? Jaka grubość blaszki?
I jeszcze jedno - co to za organizacja ten Jungvolk?

pzdr

bjar_1
Napisano
Jungvolk,to organizacja dziecięca w III rzeszy,młodsi od HJ.
Napisano
słuchaj niewiem dokładnie ale widziałem na zdjeciach i w kronikach takich smarkaczy z tej organizacji i niektórzy nie mieli wiecej jak 10 lat!
Napisano
bjar_1 miło było pomóc wstaw fotkę klamry po renowacj!
PS:łuseczki nadal na Ciebie czekają może kiedyś będzie okazja żebyś je wziął-narazie leżą(jeść nie wołają)
pozdrawiam
Napisano
jak mnie pamięć nie myli od 7 do 14 lat mieli chłopcy w jungvolku,od14 do 18 było już hitlerjugend,a potem co lepsi przechodzili do szkółek waffen ss(dywizje waffen ss hitlerjugend).
możliwe że pochrzaniłem coś z wiekiem ale taka była kolejność.
bjar_1 do dorobienia znaku runicznego bedziesz potrzebował mosiężniej blachy o grubości ok 1 mm.
pozdrawiam
Napisano

Klamra do identyfikacji. Wymiary i kształt jak normalna niemiecka żołnierska tylko : brak czegokolwiek na niej - widać dwie dziurki ,możliwe ,że coś było przyczepione i odpadło lub ktos oderwał. Cała powierzchnia klamry jest niklowana! Z tyłu brak jakichkolwiek sygnatur.
Co to za klamra?

pzdr

bjar_1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie