Gość Napisano 11 Sierpień 2004 Napisano 11 Sierpień 2004 CHCE KUPIC WYKRYWACZ DUKAT3.MOZE KTOS GO TESTOWAL I POWIE MI CZY JEST WARTY TYCH 850ZL.POTRZEBUJE GO DO POSZUKIWANIA METEORYTOW I METALI KOLOROWYCH I MILITARIOW.PROSZE O JAKIES SZCZERE RECENZJE.EW.CO KUPIC W PODOBNYCH PIENIAZKACH.
maly kaczor Napisano 12 Sierpień 2004 Napisano 12 Sierpień 2004 Doskonaly do poszukiwan plytko zakopanych czolgow, co innego raczej ciezko tym znalezc.
proscan Napisano 12 Sierpień 2004 Napisano 12 Sierpień 2004 Czy małykaczor opiera swą opinię na osobistych doświadczeniach, czy jest po prostu (bez)interesownie złośliwy?proscan
MEKO Napisano 12 Sierpień 2004 Napisano 12 Sierpień 2004 Daj spokuj kup sobie Hantera albo coś w renomą A NIE ŚMIECI .Ja mam Bonty Huntera na monety się sprawdza i bardzo polecam .
Rybciak Napisano 12 Sierpień 2004 Napisano 12 Sierpień 2004 NA pewno BH są super na monetki, używam Lone Star i odkąd zamieniłem wykrywkę (poprzednia to HS-3)to uwierzyłem, że monetki są dookoła :-))) Z HS-3 nijak nic drobnego trafić nie mogłem (większe przedmioty - jak najbardziej!). Natomiast nie znam Dukata, gdyby zechcieli się wypowiedzieć użytkownicy, którzy przesiedli się" na niego z innych wykrywek (metoda porównawcza)...
Verte Napisano 12 Sierpień 2004 Napisano 12 Sierpień 2004 Czy Dukat T3 jest idealny do poszukiwań w miejscach piktogramów tak ostatnio modnych również w Polsce ? Może jest idealny bo jest lekki ? UFO wyczynia takie cuda z grawitacją, że to chyba odpowiednia rekomendacja !!! P.s.Nie znam tego ustrojstwa! Do Proscana – jestem złośliwy ale bezinteresownie !!!PozdrawiamVerte
maly kaczor Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 Do proscana - nie jestem zlosliwy. W zeszla niedziele mialem okazje obserwowac ten sprzet". Jego najwiekszym osiagnieciem byla lopata na plask" polozona na glebokosci 10 (slownie - dziesieciu) centymetrow. Glebiej juz jej nie widzial! W razie czego polecam kontakt ze szczesliwym wlascicielem, ktory jego producenta okreslal w mojej obecnosci slowami na uwazanymi powszechnie za mocno obelzywe.
past Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 nie jestem jakimświelkim fanem Dukatów ale tu mały kaczor przesadził. Miałem w ręku 2 różne wykrywki Pen Elektronik i zasięg około 10 cm miał na monetki nie łopate. Nie chcę wypowiadać się o zasięgach realnych , testowałem je tylko półgodziny i nie mogę być obiektywny. Ale pisanie takich głupot to przesada , przecież większy zasię ma nawet W3P.
shadee Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 może obserwowana wykrywka przez małego kaczora była uszkodzona ?
past Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 no tak , ale dlaczego właściciel po zakupie nie sprawdził deklarowanych przez producenta zasięgów i w przypadku nie osiągnięcia ich nie skontaktował się z nim?? Sam słyszałem o gościu który miał zasięgi na poziomie kilku centymetrów w nowym topowym wykrywaczu-- powód nie zadał sobie trudu przeczytania instrukcji , ot wszystko wiedział najlepiej
maly kaczor Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 tym razem do pasta - nie pisze glupot. Mam wykrywacz od ladnych kilku lat, kolega rowniez nie mniej. Widzialem ten sprzet w akcji cala niedziele - bylismy z gosciem, ktory kupil go z ogloszenia producenta, zaplacil niemale pieniadze (na polskiej wsi ludzie nie sa zbyt bogaci) i ma prawo oczekiwac ze cos za co placi jest przed wysylka testowane pod wzgledem poprawnosci dzialania. Rozumiem, ze gosc nie mial nigdy wykrywacza i moze ustawiac glupoty itp., ale przez caly dzien we trzech nie potrafilismy ustawic na nim nic madrego, tak aby poprawnie dzialal. Byc moze sprzet jest uszkodzony i moja opinia jest niesprawiedliwa, ale jak juz napisalem - jesli cos sie sprzedaje to nalezy to najpierw przetestowac, a nie oczekiwac - ze jak nie bedzie dzialal to najwyzej zrobi sie na gwarancji (nadmieniam, ze przesylka pocztowa, ktora zostal nadeslany nie byla uszkodzona mechanicznie)
iglanadon Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 jak gość po raz pierwszy wyszedł z nowym dla niego typem wykrywacza to mnie to nie dziwi, przesiadłem się z Bounty Huntera na topowego C.Scopa i ni cholery nic nie mogłem trafić będąc na monetkach, byłem tak zdołowany że już myślałem że go sprzedam, albo zakopie, po którymś wyjeździe zaczołem dopiero mieć efekty, cóż kwestia wyczucia sprzętu
past Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 to dlaczego kolega nie napisał , zadzwonił do producenta , swoją drogą producent niestety to bardzo nerwowy człowiek jeśli ktoś szkaluje jego produkt , sprawdz na forum poszukiwania skarbów ,
past Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 a jeszcze dodam że za tę cenę nie kupiłbym DUKATA moim zdnaiem jest sporo za duża w stosunku do jakości i zasięgu, ale to moja osobista opinia
proscan Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 Witam,Dzięki Mały Kaczor za uzupełnienie opisu. Oto właśnie chodzi, żeby gdy ma się jakieś uwagi do sprzętu opisać o co konkretnie chodzi.Trudno polemizować z tekstem typu wykrywacz do d...". Natomiast gdy poda się konkretne uwagi to od razu wywiązuje się w miarę merytoryczna dyskusja.pozdrawiam,proscanPSNadmienię, że nigdy nie miałem sprzętu PENa w rękach.
dago Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 Od ponad roku biegam z DUKATEM V3, dostałem go w prezencie. O wykrywaczach nie miałem wtedy zresztą pojęcia. Nie jest z nim tak źle, przy cewce 23 cm. monetkę srebrną,pruską wielkości złotówki, wydłubałem chyba z 25 cm. z takiej też głębokości wyciagam kule muszkietowe. Lufę od Mausera (z zamkiem)to chyba z 35 cm, Łuski pojedyncze 20-25 cm (są to moje maksymalne osiagi, wszystko zależy od gruntu). No i trafił mi się chełm na prawie 40 cm. Dukat może kosmicznie" nie wygląda ale nie sadzę żeby wiele odbiegał od innych jeżeli chodzi o osiągi. No dyskryminacja w nim marna, to fakt, ale nie za bardzo to mi przeszkadza. No i cena, kupiono go wtedy za jedne 750 zł. Nie przesadzajmy :-)Pozdrawiam
wiciu_r Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 Dukat na wyposażeniu musi mieć łuskę i co jakiś czas (kilkanaście minut) trzeba go według niej nastroić. Jak ktoś ma odrobinę cierpliwości to można z nim pobiegać, jako dowód: kilkadziesiąt metrów od A64 (międzyrzecz) jest świeży,trochę niestarannie zasypany dołek o wymiarach dziwnie pokrywających się z K98 :) :) :)
Kopi Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 Witam.Ja ma Dukata i muszę stwierdzić, że część opini na jego temat to bzdety wyssane z palca. Szukam militariów i miałem nie raz pomykam z kolesiem mającym HS-3. Jakoś tak się składało, że nie miałem gorszych wyników niż on a nawet z ciekawości sprawdzałem jego sygnały moim wykrywaczem i muszę powiedzieć, że przykładowo na 10 jego sygnałow mój wykrywał 9. Podstawwą rzeczą jest poznanie sprzętu i odpowiednie jego dostrojenie. W przeciwnym razie można sobie pomarzyć żeby nim coś znaleźć. Wykrywacz ma swoje wady ale nie rzesadzajmy. Forum PS nie jest wykładnikiem prawdy.PozdrawiamKopi
proscan Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 Wtrącę się, bo też byłem w sprawę zaangażowany.Nikt się z nikim nie dogadał, z powodu czego wyrażam tutaj ubolewanie. Wątki są na PS do dzisiaj. Panowie po prostu bez jakichś oficjalnych uzgodnień, przestali jątrzyć. Czego i innym życzę.proscan
Kopi Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 Witam.Nie chodziło mi akurat o ten wątek na forum PS. A ja mówię o sprzęcie a nie o firmie.PozdrawiamKopi
Gość Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 Witam.Faktycznie watek na PS istnieje do dzisiaj - przepraszam admina PS za to ze napisalem ze dogadal sie z PEN ELEKTRONIKIEM, ale wydawalo mi sie ze usunal on ten watek.Pozdrawiam - jankos.
Edik Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 WITAM!No to mamy opinie kilku użytkowników. :-) Jest to opinia o wykrywaczu, który kosztuje 750zł. Jednemu nie działa praktycznie w ogóle... bo chyba tych 10cm na szpadel nie można traktować poważnie...Drugiemu użytkownikowi wykrywacz działa ale nie działa w nim poprawnie dyskryminacja, więc w zasadzie można by powiedzieć, że wykrywacz nie działa...Od trzeciego użytkownika dowiadujemy się zaś, że na wyposażeniu tego wykrywacza musimy mieć łuskę do której trzeba go co chwilę stroić...:-))))Pozdrawiam użytkowników i producenta.Edik
Kopi Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Witam.I kolejny wspaniały post - tym razem Edik. Powiem tak, sprzętu w rękach nie miałeś, nie pracowałeś nim więc nie wstawiaj wątpiwej jakości opinii. Jeżeli będziesz miał okazję mieć z nim do czynienia to wtedy pisz. PozdrawiamKopi
Edik Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Witam!Kopi... to nie moja opinia tylko krótkie podsumowanieopini o tym wykrywaczu kilku użytkowników...PozdrawiamEdik
HARRY Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 witam.chodzilem z niejakim dukatem na miejscach gdzie z moim bountym znajdowalem monetki i nie tylko.wchodze z dukatem ii?wytrzepane?nic nie ma?zmienilem miejsce-to samo.moze sprzet wadliwy,chodzilem z nim przez tydzien i powiem krotko,sprzedalem:)poszedlem z bountym i graty byly.pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.