HUBERTUS 1656 Napisano 9 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2004 Czy wiecie jak doczyścić łuski od Mosina chodzi mi o te stalowe powlekane.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 9 Sierpień 2004 Share Napisano 9 Sierpień 2004 proponował bym autolize w wodorotlenku , okręcasz drutem alu i moczysz ok 24 h w wodorotlenku, potem płuczesz i szczotkujesz, ale piekne napewno już nie będą bo rdzewieje stal pod powłoką i bedą pewnie małe purchle nie do usunięcia , bo niczym tych purchelków nie usuniesz poza papierem ściernym, a jak zaczniesz traktować papierkiem ściernym to będzie się dzierała powłoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 11 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2004 dzięki za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MieszkoT Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 ja tam czyszczę w taki sposób, że kupuję w OBI coś co sie nazywa odrdzewiacz- jest sprzedawane w takich dutelkach jak rozpuszczalnik i kosztuje ze 3 złote chyba, wyśmienite efekty na łuskach i kulkach...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 jeśli masz na myśli ten odrdzewiacz co też widziałem w OBI czyli szklane litrowe butelki z pomarańczowego szkła to po prostu zwykły kwas ortofosforowy z dodatkiem inhibitorów korozji, fe wolę sam sobie zrobić, taniej wychodzipozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.