KacperW. Posted August 8, 2004 Author Posted August 8, 2004 Witam co oznacza czerwona farba na kółku wokól spłonki do mausera?pozdrawiam
KacperW. Posted August 8, 2004 Author Posted August 8, 2004 Witam co oznacza czerwona farba na kółku wokól spłonki do mausera?pozdrawiam
werning Posted August 8, 2004 Posted August 8, 2004 chodzi o lekko przezroczysty lakier w rowku pomiędzy spłonką a łuską???
KacperW. Posted August 8, 2004 Author Posted August 8, 2004 no właśnie o ten rowek na spodzie przy spłonce ale farba jest bardzo wyraźna czerwona. Kiedyś miałem link do stronki ze wszystkimi kolorami na łuskach do mausera ale gdzieś się zapodział... A teraz znalazłem taka łuskę i się zastanawiam. Są jeszcze nibieskie i zielone otoczki.
werning Posted August 8, 2004 Posted August 8, 2004 oznaczenia są raczej na pocisku a lakier w rowku stosuje się do uszczelniania. Ale czy to wygląda tak jak np. na łusce do kałacha?
KacperW. Posted August 8, 2004 Author Posted August 8, 2004 To na pewno jest oznaczenie a nie uszczelnienie... Masa łusek ma farbę na dole, a na czubku" to swoją drogą są paski farby
KacperW. Posted August 8, 2004 Author Posted August 8, 2004 O znalazłem ten link :] i wszystko staje się jasne http://users.swing.be/sw017995/792color.htm
Question
KacperW.
pozdrawiam
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.