KacperW. Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Napisano 8 Sierpień 2004 Witam co oznacza czerwona farba na kółku wokól spłonki do mausera?pozdrawiam
KacperW. Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Napisano 8 Sierpień 2004 Witam co oznacza czerwona farba na kółku wokól spłonki do mausera?pozdrawiam
werning Napisano 8 Sierpień 2004 Napisano 8 Sierpień 2004 chodzi o lekko przezroczysty lakier w rowku pomiędzy spłonką a łuską???
KacperW. Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Napisano 8 Sierpień 2004 no właśnie o ten rowek na spodzie przy spłonce ale farba jest bardzo wyraźna czerwona. Kiedyś miałem link do stronki ze wszystkimi kolorami na łuskach do mausera ale gdzieś się zapodział... A teraz znalazłem taka łuskę i się zastanawiam. Są jeszcze nibieskie i zielone otoczki.
werning Napisano 8 Sierpień 2004 Napisano 8 Sierpień 2004 oznaczenia są raczej na pocisku a lakier w rowku stosuje się do uszczelniania. Ale czy to wygląda tak jak np. na łusce do kałacha?
KacperW. Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Napisano 8 Sierpień 2004 To na pewno jest oznaczenie a nie uszczelnienie... Masa łusek ma farbę na dole, a na czubku" to swoją drogą są paski farby
KacperW. Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Napisano 8 Sierpień 2004 O znalazłem ten link :] i wszystko staje się jasne http://users.swing.be/sw017995/792color.htm
Pytanie
KacperW.
pozdrawiam
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.