Romel79 Posted August 8, 2004 Author Posted August 8, 2004 Mam zamiar odwiedzić Warszawskie koło i mam pare pytań:- gdzie dokładnie na kole znajduje się ten bazar ze starociami (np. ulica).- w jakie dni się to odbywa i w jakich najlepiej przyjść godzinach.- co tam mniej więcej można kupić i jak jest z cenami.pozdrawiamRomel
Perkuno Posted August 8, 2004 Posted August 8, 2004 Bazar jest na końcu ul. Obozowej w sobotę i niedzielę, w granicach 8.00/13.00. Najlepiej być rano bo kto pierwszy ten lepszy:) Można tam kupić paktycznie każdą staroć. Jeśli chodzi o militaria to w niedzielę jest trochę lepiej. Dojazd tramwajem 12,24 ze Śródmieścia.
KacperW. Posted August 8, 2004 Posted August 8, 2004 Jeśli chodzi o militaria to zdecydowanie niedziela jak chcesz kupić coś okazyjnego to faktycznie 7-8ma ale to jeśli na cos konkretnego polujesz (np. żabki do polskich bagnetów). Najwięcej towaru jest tak na prawdę koło 10tej. Ceny jak to w warszawie b.wysokie choć można coś rafić" fajnego w rozsądnej cenie. Byłem dziś i wogóle nic ciekawego nie było no cóż wakacje i wszyscy pojechali na wykopy. A w wakacje ceny też są wyższe bo przyjeżdza sporo obcokrajowców. Najlepiej jest we wrzesniu jak wszyscy wracają z łupami.pozdrawiam
Ja Posted August 8, 2004 Posted August 8, 2004 Jeśli interesują cie militaria to tylko niedziela , byłem tam kiedyś w sobotę i lipa prawie nikogo nie było.Jak mówią moi przedmówcy lepiej przyjść z rana bo ciekawsze rzeczy sie trafiają,a i czasem można dostać coś taniej , bo jak to mówią sprzedający ,,na dobry początek dnia''. Chociaż z tymi cenami to różnie bywa , są tam tacy sprzedawcy co mają ceny w miare dla ludzi a i wybór niezły, no i potargować sie można, ale jest i pewna grupka oszołomów co g...mają , myślą że wszystkie rozumy zjedli , a o cenach to aż żal mówić. Podam przykład , gościu za nabój do DszK produkcji powojennej,Jugosławia bodajże ,w stanie magazyn zażądał 25 Zł.I jeszcze jaki oburzony był jak mu powiedziałem że ździebko przydrogo. Inny za polski granat zaczepny wz.24 w stanie...hmmm delikatnie mówiąć średnim,palnął mi 180 zeta. Jak zobaczył że mi szczęka opada,oczy wyłażą ze zdziwienia i z politowaniem kręce głową to mi walną tekst typu:-,,No wie pan ,ale to trzeba wykopać,rozbroić i wyczyścić'' No ale na szczęście są i normalni ludzie,z normalnymi cenami, a i czasem jakąś ciekawą historie można usłyszeć.Faktem również jest że obecnie jest tylko garstka ludzi w porównaniu z tym co w ciągu roku. Najlepiej przyjdź we wrześniu, wtedy powinien być komplet.Pozdrawiam
Romel79 Posted August 9, 2004 Author Posted August 9, 2004 Dziękuje wszystkimJeszcze tylko małe pytanko: Czy chodzi o koniec Obozowej od strony bemowa ??pozdrawiam Romel
Magach7 Posted August 9, 2004 Posted August 9, 2004 Tramwaje 1,13,23,12,24 i coś jeszcze :-) Następny przystanek za Deotymy" jadąc OD centrum- po lewej stronie.
Romel79 Posted August 9, 2004 Author Posted August 9, 2004 Ok dziękiJak bedę w Warszawie to tam wpadne i popatrze co tam mają. Miszkam 90 km od Wawy ale ostatni często tam bywam (fajne macie dziewczyny :))pozdrRomel
mp Posted August 9, 2004 Posted August 9, 2004 ja jade do wawki w niedziele do kumpla ,zalatwil mi stary strych zeby pogrzebac :) , i przy okazji odwiedzo targi na Kole ...
K.Abt. Posted August 9, 2004 Posted August 9, 2004 A co się kryje pod pojęciem załatwił mi stary strych"?
mp Posted August 9, 2004 Posted August 9, 2004 to znaczy ze jego znajomy mieszka w starej kamienicy ,i jest tam strych gdzie moze sa jakies fanty , i on zalatwil mi mozliwosc wejscia tam ,i wszystko co znajde jest moje ,teraz rozumiesz ? wiecej nie pytaj bo sam duzo niewiem o tym :)
dominic Posted August 9, 2004 Posted August 9, 2004 cze kiedys gdzies czytalem ze jestes z kozienic bo ja z wawy i dosc duzo tam jezdze
dominic Posted August 9, 2004 Posted August 9, 2004 a moze jakies wspolne spotkanko przypadkiem na kole dla wszystkich chetnych pzdr
Romel79 Posted August 9, 2004 Author Posted August 9, 2004 Czemu nie, ale to chyba dopiero we Wrześniu, bo jak inni wspomnieli w wakacje mały wybór, a pozatym to w tej chwili nie planuje przyjazdu na wekend do wawy.PozdrawiamRomel
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.