Romel79 Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Napisano 8 Sierpień 2004 Mam zamiar odwiedzić Warszawskie koło i mam pare pytań:- gdzie dokładnie na kole znajduje się ten bazar ze starociami (np. ulica).- w jakie dni się to odbywa i w jakich najlepiej przyjść godzinach.- co tam mniej więcej można kupić i jak jest z cenami.pozdrawiamRomel
Perkuno Napisano 8 Sierpień 2004 Napisano 8 Sierpień 2004 Bazar jest na końcu ul. Obozowej w sobotę i niedzielę, w granicach 8.00/13.00. Najlepiej być rano bo kto pierwszy ten lepszy:) Można tam kupić paktycznie każdą staroć. Jeśli chodzi o militaria to w niedzielę jest trochę lepiej. Dojazd tramwajem 12,24 ze Śródmieścia.
KacperW. Napisano 8 Sierpień 2004 Napisano 8 Sierpień 2004 Jeśli chodzi o militaria to zdecydowanie niedziela jak chcesz kupić coś okazyjnego to faktycznie 7-8ma ale to jeśli na cos konkretnego polujesz (np. żabki do polskich bagnetów). Najwięcej towaru jest tak na prawdę koło 10tej. Ceny jak to w warszawie b.wysokie choć można coś rafić" fajnego w rozsądnej cenie. Byłem dziś i wogóle nic ciekawego nie było no cóż wakacje i wszyscy pojechali na wykopy. A w wakacje ceny też są wyższe bo przyjeżdza sporo obcokrajowców. Najlepiej jest we wrzesniu jak wszyscy wracają z łupami.pozdrawiam
Ja Napisano 8 Sierpień 2004 Napisano 8 Sierpień 2004 Jeśli interesują cie militaria to tylko niedziela , byłem tam kiedyś w sobotę i lipa prawie nikogo nie było.Jak mówią moi przedmówcy lepiej przyjść z rana bo ciekawsze rzeczy sie trafiają,a i czasem można dostać coś taniej , bo jak to mówią sprzedający ,,na dobry początek dnia''. Chociaż z tymi cenami to różnie bywa , są tam tacy sprzedawcy co mają ceny w miare dla ludzi a i wybór niezły, no i potargować sie można, ale jest i pewna grupka oszołomów co g...mają , myślą że wszystkie rozumy zjedli , a o cenach to aż żal mówić. Podam przykład , gościu za nabój do DszK produkcji powojennej,Jugosławia bodajże ,w stanie magazyn zażądał 25 Zł.I jeszcze jaki oburzony był jak mu powiedziałem że ździebko przydrogo. Inny za polski granat zaczepny wz.24 w stanie...hmmm delikatnie mówiąć średnim,palnął mi 180 zeta. Jak zobaczył że mi szczęka opada,oczy wyłażą ze zdziwienia i z politowaniem kręce głową to mi walną tekst typu:-,,No wie pan ,ale to trzeba wykopać,rozbroić i wyczyścić'' No ale na szczęście są i normalni ludzie,z normalnymi cenami, a i czasem jakąś ciekawą historie można usłyszeć.Faktem również jest że obecnie jest tylko garstka ludzi w porównaniu z tym co w ciągu roku. Najlepiej przyjdź we wrześniu, wtedy powinien być komplet.Pozdrawiam
Romel79 Napisano 9 Sierpień 2004 Autor Napisano 9 Sierpień 2004 Dziękuje wszystkimJeszcze tylko małe pytanko: Czy chodzi o koniec Obozowej od strony bemowa ??pozdrawiam Romel
Magach7 Napisano 9 Sierpień 2004 Napisano 9 Sierpień 2004 Tramwaje 1,13,23,12,24 i coś jeszcze :-) Następny przystanek za Deotymy" jadąc OD centrum- po lewej stronie.
KacperW. Napisano 9 Sierpień 2004 Napisano 9 Sierpień 2004 I jeszcze z Ochoty autobus 167 pod sam bazar..,
Romel79 Napisano 9 Sierpień 2004 Autor Napisano 9 Sierpień 2004 Ok dziękiJak bedę w Warszawie to tam wpadne i popatrze co tam mają. Miszkam 90 km od Wawy ale ostatni często tam bywam (fajne macie dziewczyny :))pozdrRomel
mp Napisano 9 Sierpień 2004 Napisano 9 Sierpień 2004 ja jade do wawki w niedziele do kumpla ,zalatwil mi stary strych zeby pogrzebac :) , i przy okazji odwiedzo targi na Kole ...
K.Abt. Napisano 9 Sierpień 2004 Napisano 9 Sierpień 2004 A co się kryje pod pojęciem załatwił mi stary strych"?
mp Napisano 9 Sierpień 2004 Napisano 9 Sierpień 2004 to znaczy ze jego znajomy mieszka w starej kamienicy ,i jest tam strych gdzie moze sa jakies fanty , i on zalatwil mi mozliwosc wejscia tam ,i wszystko co znajde jest moje ,teraz rozumiesz ? wiecej nie pytaj bo sam duzo niewiem o tym :)
dominic Napisano 9 Sierpień 2004 Napisano 9 Sierpień 2004 cze kiedys gdzies czytalem ze jestes z kozienic bo ja z wawy i dosc duzo tam jezdze
dominic Napisano 9 Sierpień 2004 Napisano 9 Sierpień 2004 a moze jakies wspolne spotkanko przypadkiem na kole dla wszystkich chetnych pzdr
Romel79 Napisano 9 Sierpień 2004 Autor Napisano 9 Sierpień 2004 Czemu nie, ale to chyba dopiero we Wrześniu, bo jak inni wspomnieli w wakacje mały wybór, a pozatym to w tej chwili nie planuje przyjazdu na wekend do wawy.PozdrawiamRomel
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.