Jhaken Napisano 3 Sierpień 2004 Autor Napisano 3 Sierpień 2004 Witam,szukam opinaczy do munduru wrześniowego (tych krótkich) - może ktoś na forum wie jak je zdobyć (kupić, uszyć itp)?Bardzo proszę o infopozdrawiamJH
Jhaken Napisano 3 Sierpień 2004 Autor Napisano 3 Sierpień 2004 Hmm opinacze takie zapinane na guziki ... przynajmniej tak mi sie wydawało, że takie właśnie były... pomóżcie bo już się trochę skołowałem..
mp Napisano 3 Sierpień 2004 Napisano 3 Sierpień 2004 pierwszy raz slysze o takim czyms :] myslalem ze owijacze sie zawiazuje :]
Ursus Napisano 3 Sierpień 2004 Napisano 3 Sierpień 2004 A ja kiedys miałem takie na sobie...Z Hero oczywiscie
MAB Napisano 4 Sierpień 2004 Napisano 4 Sierpień 2004 WitamOpinacze i owijacze to dwie różne rzeczy!Opinacze zapina się na guziki (mogę się mylić, ale były stosowane chyba tylko do munduru drelichowego), natomiast owijacze (długie lub krótkie w zależności od spodni) jak sama nazwa wskazuje się owija :)Pozdrawiam, Mariusz
Mike Napisano 4 Sierpień 2004 Napisano 4 Sierpień 2004 Tak,na pewno te długie andaże" to są owijacze.A te krótkie to owijki.A opinacze,tudzież spinacze to,jak sama nazwa wskazuje się opina/spina.
polsmol Napisano 5 Sierpień 2004 Napisano 5 Sierpień 2004 Opinacze stosowano do munuru letniego drelichoego.
Pitt34 Napisano 6 Sierpień 2004 Napisano 6 Sierpień 2004 http://www.piechur.friko.pl/spinacz.htmTu możesz zobaczyc jak wygladały spinaczePiotr
Jhaken Napisano 10 Sierpień 2004 Autor Napisano 10 Sierpień 2004 Wielkie dzięki !!! to jest to czego szukałem :)pozdrawiamJarek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.