Skocz do zawartości

Las miejski w Olsztynie

Gość maus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam nie jestem z Olsztyna, a tylko jestem tu na wczasach u znajomych słyszałem od nich że po okolicach miasta można znaleść ciekawe itemy. A że znajomi mieszkaja nie tak daleko od lasu miejskiego mam pytanie do osób z forum z Olsztyna czy chodzili po tym terenie i jakie były ich efekty.
Za odpowiedz bedę wdzięczny.

Pzdr maus
Napisano
Pewnie Frozer może coś na ten temat powiedzieć.
Pozadrawiam
Napisano
jest masa stanowisk, jkednak nie za bardzo pelnych

jedno bylo wypelnione 13toma pociskami do katiusz, w innym byl bagnecik w pochwie, ale na pewno mozesz liczyc na mase monet, jakeis luseczki ciekawe itp.

w obrebie lasu miejskiego byla kiedys wies, ktora zostala wybita przez dzume czy inna cholere ;)))

jak ja zlokalizujesz to mozesz pokopac sporo starych gadzetow
Napisano
Witam ciekawy jest też teren wogół strzelnicy gwardyjskiej
osobićie trafiłem tam ciekawe łuseczki parę nawet od mausera model ten najstarszy bo łuseczka jest podobna do werndla oraz haczyk od szelek z pruska korona.

Pozdr Gewer
Napisano
A to ja też przy okazji zapytam: Czy to prawda, że jak pogłębiano w zeszłym roku Łynę to w Olsztynie zapanowała gorączka złomu"? Dużo tego było?
Napisano
tak
znajomy pracowal jako operator koparki, i w okolicy mostu jana wyciagal mase sprzetu, broni, amunicji od mg, starych butelek i smieci typowo z miasta po walkach

Napisano
Pewnie już po ptakach, ale ciekawe na którym złomowisku to wylądowało.. A faktycznie, sprzętu musiało być sporo, skoro aż hen - w stolycy - oberwałem rykoszetem z tego pogłębiania...
Napisano
na zlomie to nie wyladowalo :)

tylko msuze ise dowiedziec gdzie ziemie wywozili z tego poglebiania :)

mozesz napisac co w stolicy slychac o tym poglebianiu?
Napisano
No, że cuda wianki, i że (niby) poszły na złom. Rykoszet, który mnie trafił był kilkunastokilogramowy, a pochodził już tylko ze schyłkowego okresu dłubaniny w dnie.. (tzw. późne dno :)

Myślę, że jak odnajdziesz tę hałdę, weźmiesz koszyk lub dźwig, to będziesz b. zadowolonym człowiekiem.
Napisano
Swego czasu hehe jakieś 25 lat temu pamietan jak na starym mieście za pewexem robili ten mostek drewniany to wykopali orginalne tablice z niemieckimi nazwami ulic.
PS Frozzer może byśmy ramem poszukali tej hardy z dna naszej kochanej Łynu :) jakby co to daj znać na priv.

Pozdr Gewer
Napisano
Witam a zarazem dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
Jeszcze małe pytanko do Frozzera :) w którą stronę się wybrać i po której stronie szosy szukać tej wioski oraz co to za stanowiska o których wspomniałeś w poście?
Za odpowiedź będę wdzieczny.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje Maus

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie