IRONRAT Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Napisano 31 Lipiec 2004 Gdzie w Polsce znajdują się śmigłowce SM-1, SM-2? Jeden jest w muzeum w Kołobrzegu, drugi w prywatnej kolekcji w Łodzi. Gzie jeszcze można znaleźć w kraju te maszyny?Ironrat
Monti Napisano 31 Lipiec 2004 Napisano 31 Lipiec 2004 Na rondzie w Świdniku chuba jest SM-2.PozdrawiamMonti
Alkali Napisano 31 Lipiec 2004 Napisano 31 Lipiec 2004 Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie - SM-1 i SM-2,Muzeum w Drzonowie k. Z. Góry - SM-1 i SM-2 (sanitarny),Muzeum w Skarżysku Kamiennej - SM-1,Muzeum Marynarki Wojennej w Gdyni - SM-1Pzdr
IRONRAT Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Napisano 31 Lipiec 2004 Dziękuję za informacje. Do powyższej listy można najprawdopodobniej dodać jeszcze jednego - w tej chwili nie wiem czy SM-1, czy też SM-2 - który wylądował w bagienku, nikomu nie się nie stało i do dzisiaj w tym bagienku sobie leży.Ironrat
Gunship! Napisano 1 Sierpień 2004 Napisano 1 Sierpień 2004 Czy w przypadku egzemplarza w Łodzi chodzi o ten w skanseniena ul. Lotniczej przy Lublinku?
IRONRAT Napisano 1 Sierpień 2004 Autor Napisano 1 Sierpień 2004 Gunship: tak ten miałem na myśli. Stoi sobie obok jedynego w Polsce Mi-6.Omi: twoje zdjęcie przedstawia Mi-4, chociaż fragment SM-1 widać chyba w tle.Ironrat
Gość Napisano 1 Sierpień 2004 Napisano 1 Sierpień 2004 W Dęblinie koło pomnika Bohaterskim Lotnikom Dęblińskiej Szkoły Orląt stoi sobie SM-2 a na terenie samej szkoł pod portem ltniczym SM-1.pozdro.kuna.
Andrzej T Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 Zdjęcia i informacje o prawie wszystkich zachowanych egzemplarzach SM-2 (brakuje fotki ze Świdnika) można znaleźć na www.SM-2.prv.pl
Gość Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 Witam,SM 1 z MOB w Skarżysku miał wyjechać do Fundacji Polskie Orły Z. Niemczyckiego, w ramach zawartego porozumienia i chyba juz go nie ma w Skarzysku.
Gość Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 Jeszcze jeden SM-1 znajduje się w Muzeum na poznańskiej cytadeli.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.