Skocz do zawartości

PUTIN MÓWI!!!

jaca2003

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy to nie cudowne?Putin mówi że CI co od 1 sierpnia w Warszawie to GIEROJE(prawie że Sowietskoje Sojuza).Czy wreszcie ONI doczekali się pomocy z tamtej strony?Może Berling puszczając chłopaków na Czerniaków też próbował pomóc? CHWAŁA AK za powstanie i całą resztę(1939-45).
Napisano
Odezwa prezydenta Federacji Rosyjskiej z okazji 60. rocznicy Powstania Warszawskiego
PAP 21:25

Przekazujemy treść odezwy prezydenta Federacji Rosyjskiej Władimira Putina z okazji 60. rocznicy Powstania Warszawskiego:

60 lat oddziela nas od dnia, w którym mieszkańcy Warszawy rozpoczęli okrutne starcie z najeźdźcami nazistowskimi. To Powstanie, bohaterska walka patriotów polskich w latach II Wojny Światowej stały się ważnym wkładem w nasze wspólne zwycięstwo.

Dziś składamy hołd bohaterom polskiego oporu. Męstwo i poświęcenie milionów wiernych synów i córek Polski walczących z nazizmem na zawsze pozostaną w pamięci Rosjan.

Lekcje tej okropnej wojny nie podlegają zapomnieniu. Dzisiaj też powinniśmy razem czynić wszystko, co jest możliwe, na rzecz wzmocnienia stabilności, partnerstwa i zaufania w Europie i świecie.

W Rosji są dobrze znane i wysoce cenione tradycje przyjaźni i wzajemnej pomocy naszych narodów, obopólnie korzystna współpraca w dziedzinach gospodarki i kultury. To wszystko jest solidną podstawą dla postępowego rozwoju stosunków rosyjsko-polskich: równoprawnych, ukierunkowanych na przyszłość, wolnych od stereotypów.

W dniu tej pamiętnej historycznej rocznicy chciałbym złożyć kombatantom-uczestnikom Powstania, warszawiakom i wszystkim obywatelom Polski życzenia dobrego zdrowia, pomyślności i sukcesów".

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,5517967,wiadomosc.html
Napisano
Mietek. A ty to rzecznik Sowietskogo Sojuza?Tyle to ja na interi też przeczytałem. Fakt jest taki .Ambasador pieprzy trzy po trzy a Putin mówi co innego.HOŁD BOCHATEROM!
Napisano
Ale na przeprosiny za to, że ruskie stały i patrzyły na śmierć całego miasta to go nie było stać. Niech sobie w d...e wsadzi takie głodne gadki o wieloletniej współpracy między naszymi narodami. Jat tam wole z nimi nie współpracować...:(
Napisano
A za co ma przeprosić?Że nie wybili wszystkich w Katyniu? Że Anders trochę ludzi uratował?Stali bo tak było dla nich lepiej. Więc za co maja teraz przeprosić?Dziwię sie że koledzy po tylu latach maja jeszcze nadzieje na słowo przepraszam.
Napisano
jaca - nie każdy jest tak inteligentny i błyskotliwy jak Ty. Nie znając treści trudno się do niej ustosunkowywać, więc ją wstawiłem.
Możesz więc się odemnie od..** i mnie nie obrażać publicznie.
Napisano
A ja właściwie nie wiem za co mieliby nas ruscy przepraszać.

Bo popatrzcie - powstanie wybuchło dlatego, że Polacy chcieli sami opanować stolicę i przyjąć Rosjan jako gości", a nie jako zdobywców, czyż nie?

Jeśli powyższe zdanie jest prawdziwe, to po kiego wała mają pretensje do Rosjan za to, że im nie pomogli???

Polacy sami chcieli wywalczyć sobie wolność, bo iedzieli, że nadciąga fala czerwonych i trzeba wywalczyć sobie pozycję panów we własnym domu. Zatem w pewien sposób powstanie było skierowane przeciwko Rosjanom i zasadom, na których wyzwalali" oni terytoria. Trudno więc oczekiwać od nich pomocy, toż to byłaby kompletna sprzeczność.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie