sanshin Napisano 29 Lipiec 2004 Autor Napisano 29 Lipiec 2004 Witam!Mam takie pytanie.Czy słyszał ktoś bądź posiada wykrywacz firmy Treshold?We wrocławiu w auto giełdzie dolnoślaskiej ogłasza się facet co sprzedaje fabrycznie nowe wykrywacze tejże firmy za 240 zł.Podobno sa to szwedzkie wykrywki o świetnych osiagach i w ogule.I mam pytanie czy warto kupowac wykrwacz za 240 zł?Jeżeli sa na forum posiadacze wyzej wymienione wykrywki proszę o opinie dot. tego sprzetu.Będę wdzieczny za info.PzdrSanshin
Monti Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 Mnie też to ciekawi.Ale jeżeli Szwedzi robią wykrywki po takiej cenie to cudów bym sie nie spodziewał.Szwedzkie części elektroniczne nie należą do najtańszych, więc lepiej się przypatrz dobrze co to za sprzęt.pozdrMonti
wicja1 Napisano 30 Lipiec 2004 Napisano 30 Lipiec 2004 Sugeruję dużą ostrożność.Około dwóch lat wstecz kręcił się facet na łodzkich giełdach,też ze szwedzkimi" wykrywaczami.Były to typowe chiny:MD coś tam,a rolę topowych szwedów grały najprostrze C-scopy.Z tego co wiem w Szwecji nie można chodzić z detektorkiem(ale lipa)wątpliwe więc jest by produkowali wykrywacze.Pozdrawiamwicja1
Gambit Napisano 30 Lipiec 2004 Napisano 30 Lipiec 2004 Na Allegro sprzedają te MD-cośtam... Tanio ale jak dla mnie za tanio. To chyba jakieś mizerne sprzęcicho jest.
Gość Napisano 30 Lipiec 2004 Napisano 30 Lipiec 2004 To to samo co chińskie MD. czyli sprzęt nie najlepszy, chociaz znam takich co nie nażekaja i nawet sobie chwalą.
sanshin Napisano 30 Lipiec 2004 Autor Napisano 30 Lipiec 2004 Rzeczywiście to mzoe być jakieś g... Facet mnie zapewniał że to śwoetny wykrywacz że sprzedał juz 40 sztk nie było żadnej reklamacji i w ogule och i ach.Ale jak sie zapytałem czy jest możliwość sprawdzenia w terenie to rzekl mi tak a ja nie będę specjalnie dla pana dołka kopał".Nie dam namówic się na taką okazję.PzdrSanshin
shadee Napisano 30 Lipiec 2004 Napisano 30 Lipiec 2004 KTO ZACHWALA SOBIE MD ?????!!!!!?????Jeszcze takiej osoby w życiu nie spotkałem i nie sądze żebym spotkał...MD to największa lipa jaką w życiu widziałem - odnośnie wykrywaczy. Tymi MD to ciężko nawet gwożdzia znależć a co dopiero fajne fanty.
Gość Napisano 30 Lipiec 2004 Napisano 30 Lipiec 2004 Znam takiego gościa. Dokladnie to mówił ze wygodna obsługa jego jest. MA jakiś MD z ciekłokrystaliccznym wyswietlaczem. A te MD występuja jeszcze po nazwą Micronta czy jakoś tak. Wiem że MD to kicha. w sklepie w wawie przy ul na R. oglądałem te cuda chińskie ale ładnie to to tylko wyglada
dominic Napisano 30 Lipiec 2004 Napisano 30 Lipiec 2004 cze w zasadzie test w powietrzu juz by cos sugerowal wystarczy troche wykopanych fantow i smieci nawet monetki ze3 :} pzdr
Gość Napisano 30 Lipiec 2004 Napisano 30 Lipiec 2004 jak sie przygladam serwisom aukcyjnym to az zal mi tych ludzi co kupuja wykrywacze z serii md bo ilosc wyd.... rosnie w zastraszajacej ilosci
random Napisano 31 Lipiec 2004 Napisano 31 Lipiec 2004 a mi nie żal - i bardzo dobrze, niech kupują, poważny poszukiwacz takiego szitu nie kupi, kupują to podjarane gnoje, co usłyszały gdzieś o skarbach i bursztynowych komnatach więc niech sobie tymi MD szukają, po dwóch wypadach im się znudzi i odechce - i o to właśnie chodzi :)
proscan Napisano 31 Lipiec 2004 Napisano 31 Lipiec 2004 Threshold - to angielski termin określający próg". W tym konktetnym przypadku próg czułości wykrywacza.Trudno to zdefiniować - bo najczęściej Threshold jest to pokrętło służące do ustawiania sygnału dźwiękowego na ledwo słyszalnym poziomie, dzięki czemu nawet najmniejsza jego zmiana będzie słyszalna. W swoich instrukcjach nazywam to sygnałem widącym (bo towarzyszy cały czas poszukiwaczowi i informuje co się dzieje z wykrywaczem) lub sygnałem progowym, dźwiękowym progiem czułości. Niektórzy nazywają to po prostu progiem.To że cały wykrywacz nazywa się Treshold (i to bez h) jest albo śmiesznym nieporozumieniem, albo głupotą sprzedającego.Zawsze to lepiej brzymi reshold" (czytaj treszhol) niż xing jang" (czytaj dajsespokój).proscan
Gość Napisano 31 Lipiec 2004 Napisano 31 Lipiec 2004 MD Micronta to zupełnie znośne wykrywacze porównywalne na przykład z Bounty Hunterem. Skośnookie MD - nie.Ale tak wnioskując po cenie - czy to nie będzie po prostu złożony Jabel 267 ? Bo sprzedawać Chińczyka za 240zł to się chyba nie opłaca (wnioskuję przez porównanie z cenami MD na Allegro), a na obudowie Jabla jest właśnie opisany błąd TReshold zamiast THReshold.
mrand Napisano 31 Lipiec 2004 Napisano 31 Lipiec 2004 Na początku lat 80-tych szwedzkie" wykrywacze oferował niejaki Jacek Spochynsky z Malme :) Bardzo się tym kiedyś podniecałem :) Widzę, że temat wraca.Na pytanie syna co to jest sex, jeden ojciec odpowiedział: to takie szwedzkie rowery. PozdrawiamMrand
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.