MTC Posted July 28, 2004 Author Share Posted July 28, 2004 Witam - wykopałem taki uchwyt- według mnie jest to wyzwalacz od spadochronu- może ktoś się na tym zna i może powiedzieć coś więcej?Pozdrawiam MTC Link to comment Share on other sites More sharing options...
MTC Posted July 28, 2004 Author Share Posted July 28, 2004 Witam - wykopałem taki uchwyt- według mnie jest to wyzwalacz od spadochronu- może ktoś się na tym zna i może powiedzieć coś więcej?Pozdrawiam MTC Link to comment Share on other sites More sharing options...
efes Posted July 29, 2004 Share Posted July 29, 2004 Zawleczki na lince są to metalowe bolce ze stali wys jakości.Jeden na końcu /o średnicy tej samej co linka/inne w jednym lub dwóch miejscach przymocowanych do linki w ten sposób ,że tworzą rozgałęzienie.Są wkładane w stożki klap pokrowca spadochronu.Chyba tylko po kształcie uchwytu coś da się ustalic.pozdr efes Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakas Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 jest to uchwyt od zapasu do spadochronu D-5 ruskiej produkcji spadochron główny ma 1 zawleczkę i automat otwierający może mieć założone dwa automaty, zapas ma dwie zawleczki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
efes Posted July 29, 2004 Share Posted July 29, 2004 Dobrze myślisz.Muszę pogrzebać aby ustalić /o ile da się /od jakiego spad.Ze zdjęcia nie wynika czy zawleczka przy lince jest jedna czy więcej.Przy głównych było ich z reguły dwie lub trzy.pozdr efes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
MTC
Witam - wykopałem taki uchwyt- według mnie jest to wyzwalacz od spadochronu- może ktoś się na tym zna i może powiedzieć coś więcej?
Pozdrawiam MTC
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.