MTC Napisano 28 Lipiec 2004 Autor Napisano 28 Lipiec 2004 Witam - wykopałem taki uchwyt- według mnie jest to wyzwalacz od spadochronu- może ktoś się na tym zna i może powiedzieć coś więcej?Pozdrawiam MTC
MTC Napisano 28 Lipiec 2004 Autor Napisano 28 Lipiec 2004 Witam - wykopałem taki uchwyt- według mnie jest to wyzwalacz od spadochronu- może ktoś się na tym zna i może powiedzieć coś więcej?Pozdrawiam MTC
efes Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 Zawleczki na lince są to metalowe bolce ze stali wys jakości.Jeden na końcu /o średnicy tej samej co linka/inne w jednym lub dwóch miejscach przymocowanych do linki w ten sposób ,że tworzą rozgałęzienie.Są wkładane w stożki klap pokrowca spadochronu.Chyba tylko po kształcie uchwytu coś da się ustalic.pozdr efes
hakas Napisano 11 Październik 2004 Napisano 11 Październik 2004 jest to uchwyt od zapasu do spadochronu D-5 ruskiej produkcji spadochron główny ma 1 zawleczkę i automat otwierający może mieć założone dwa automaty, zapas ma dwie zawleczki.
efes Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 Dobrze myślisz.Muszę pogrzebać aby ustalić /o ile da się /od jakiego spad.Ze zdjęcia nie wynika czy zawleczka przy lince jest jedna czy więcej.Przy głównych było ich z reguły dwie lub trzy.pozdr efes
Pytanie
MTC
Witam - wykopałem taki uchwyt- według mnie jest to wyzwalacz od spadochronu- może ktoś się na tym zna i może powiedzieć coś więcej?
Pozdrawiam MTC
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.