tg13 Napisano 27 Lipiec 2004 Autor Napisano 27 Lipiec 2004 Orzeł, trochę inwalida ( bez łapek i części ogona) znaleziony wśród sterty rosyjskich łusek pierwszowojennych na przedpiersiu okopu.Czy poza ładnym wyglądem służył do czegoś jeszcze?? Wykonany chyba z żeliwa.
Gość Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 mój kuzyn mial kiedyś dzwoneczek i taki orzelek był jego uchwytem
SHARKYGSM Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 Identycznego wykopalem ale w komplecie na Mierzeji Wislanej w okolicach Krynicy Morskiej - na plaskiej podstawce stal - sam ciekawy jestem co to i z czego
kopijnik Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 Witampodobne elementy spotkałem przy popielniczkach. Wielkość zbliżona. Motyw powtarzany przez pamiątkarzy.
SHARKYGSM Napisano 30 Lipiec 2004 Napisano 30 Lipiec 2004 mozliwe , ale moj mial prostokatna podstawe - wiec raczej na biurko lub cos w tym styluJac.
Monti Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 A może to taki ze sztandaru,coś jak na fotce obok??
jaca2003 Napisano 30 Lipiec 2004 Napisano 30 Lipiec 2004 Biurko w okopie? I jeszcze ruskie?Nie widzę sołdata który zbiera takie Gadżety.Stawiam na carski werbel.
Pytanie
tg13
Orzeł, trochę inwalida ( bez łapek i części ogona) znaleziony wśród sterty rosyjskich łusek pierwszowojennych na przedpiersiu okopu.Czy poza ładnym wyglądem służył do czegoś jeszcze?? Wykonany chyba z żeliwa.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.