okejos Napisano 24 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2004 czy niemcy mieli szklanem manierki? bo wpadła mi w lapki taka z zielonego szkła kształt typowy dla niemca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 24 Lipiec 2004 Share Napisano 24 Lipiec 2004 czy niemcy mieli tego niewiem ,ale wiem ze carskie byly takie jak mowisz...o ile dobrze pamietam to byly manierki zastepcze ,czy jakos tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Lipiec 2004 Share Napisano 24 Lipiec 2004 Szklane były rosyjskie zastępcze i chyba były tez szklane austro-węgierskie (noszone w takim stalowym pancerzu").pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskot5pu Napisano 24 Lipiec 2004 Share Napisano 24 Lipiec 2004 szklane były napewno carskie i austro-węgierskie mam takie w zbiorze a o niemieckich nie słyszłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galicya Napisano 24 Lipiec 2004 Share Napisano 24 Lipiec 2004 Witam.Zapomnieli koledzy o Rosji Sowieckiej.Także używała szklanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miggi1 Napisano 25 Lipiec 2004 Share Napisano 25 Lipiec 2004 Witamna tej fotce jest żołnież Austro-węgierski ma on przytroczoną właśnie szklaną manierkę która była obłożona" metalowymi okładzinamipozdrawiam miggi1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miggi1 Napisano 25 Lipiec 2004 Share Napisano 25 Lipiec 2004 i druga fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miggi1 Napisano 25 Lipiec 2004 Share Napisano 25 Lipiec 2004 i metalowa okładka" z moich zbiorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miggi1 Napisano 25 Lipiec 2004 Share Napisano 25 Lipiec 2004 i otwarta" manierka jeżeli masz jeszcze jakieś pytania piszmiggi1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
okejos
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.