Skocz do zawartości

Ustka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wybieram się juto do Ustki. Będę tam do 6.08. Czy jest tam coś ciekawego do zobaczenia? Chcę zabrać wykrywkę, czy można tam znaleźć jakieś ciekawe meteoryty" ;)?
A może ktoś z Ustki dołączy się?
Pozdrawiam
Mariusz

Na poligon nie wjedziesz samochodem, potrzebna przepustka :(. ale mozna tam dostać się pieszo lub rowerem od Modły. Smieci dużo, różne naboje, gdzieś leżą pociski do 88,chyba trzeba uważać. Zandarmeria??. W pobliżu zakopanego kabla prądowego ze Szwecji jest dolinka gdzie było wysypisko śmieci - butelki, porcelana z kasyna szkoły przeciwlotniczej artylerii niemieckiej ale dużo w kawałkach. pozdr

Witam,
Już bunkry obejrzałem, ale to powojenne przeciwdesantowe. W tym tygodniu jadę na poligon. Już mam załatwione wejście (legalne!).
Mam zamiar obejrzeć też jednostkę. Podobno stacjonowała tam jakaś niemiecka dywizja pancerna.
Pozdrawiam
Mariusz

Jak byłem tam na szkółce to jeden z starszych oficerów też opowiadał że niby tam niemieckie czogi stały pod wiatami.
teraz jest tam park maszyn część wiat przerobili na magazyny i na kino, place wyłożone są a przynajmniej były kostkom brukową .
Może coś w tym jest bo odstępy między wyjazdami są większe niż na samochody,.
pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie