Skocz do zawartości

HS-3 czy Quick Draw 2

gumiś

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pomóżcie w wyborze piszczałki.Mam HS-3 poszukuje nim głównie militarii(łuski) , monety.Mam w komplecie dwie cewki 25 , 37.Wydaje mi sie on zbyt mało czuły na drobiazgi typu monety.
Czy warto go sprzedac i kupić Quick Draw 2.Może ktoś go ma -jak sie sprawuje?
Napisano
Na monetki to z dolnej półki cenowej dobry byłby Rutus First Plus, poczytaj pod tym kątem forum na www.poszukiwanieskarbow.com
Często właśnie przeciwstawia się go HS-3 jako przykład wykrywki zoptymalizowanej na monety (podczas gdy HS-3 na militaria). Posiada duże możliwości strojenia i tryb dynamiczny dedykowany na monetki.

Napisano
HS3 czułość ma ok, gorzej z dyskryminacją przy szukaniu monetek. Rutus skuteczniej odrzuca małeśmieci w szukaniu monetek. Ale to moje prywatne zdanie sprawdzone w praktyce.
Napisano
Miało być o QD II, a wyszło jak zawsze ...

proscan

PS
Na temat. W Odkrycy była kiedyś polemika pomiedzy dystrybutorem Bounty Huntera, a p. Smętkowskim nt. co skuteczniejsze. Poszukam i jak znajde, to zamieszę :-)
Napisano
Witam
Sprawa jest prosta z tych dwóch QD II jest najlepszy na drobnicę - HS nigdy nie będziesz miał takich wyników na polu, jego wadą jest duże zużucie baterii - 2 x 9V schodzi przy słuchawkach w 5 - 6 godzin (oczywiście zwykłych nie alkaicznych). Jak z nimi pójdziesz do lasu to Smętek będzie dużo lepszy choćby ze względu na trochę większy zasięg no i z nim nie będziesz kopać np. malutkich kawałeczków ołowianych pierścieni. Baterie starczają na długo. Kwestia priorytetów.
Pozdrawiam
rorvik
PS Mamy w grupie oba te wykrywacze więc wiem co piszę:)
  • 2 weeks later...
Napisano
na drobnicę i kolor jak najbardziej polecam QD II łusek znalazłem nim już bardzo wiele a i monetki też się trafiały
na akumulatorkach chodzi mi 2 wyjazdy po 5-6 godzin i nie miałem z nim nigdy żadnych problemów
pozdr
Szefo
  • 2 weeks later...
Napisano
masz go jeszcze HS3 ja mam Neo3 i mi nie pasuje bo jest to wykrywacz zbyt czuły na drobnice(monety,guziki itp. pierdoły) a ja szukam wyłącznie militarki
A pytanie to czy nie chciał byś go sprzedać(HS3) lub zamienić się na neo3
Topór

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie