Darda Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 Z satysfakcją przeczytałem końcowy akapit z ostatniej wypowiedzi osobnika podpisującego się „Underground (AF)”, a przedstawiającego się na tym Forum jako rząd cyferek. Duże wrażenie wywarł na mnie zwłaszcza ten fragment wypowiedzi: „Dzięki za wsparcie, ale nie każdy ma czas pisać głupoty na forum. Autor jest właśnie w Londynie, a na te forum prawdopodobnie nawet nie zagląda”.Rzadki to przypadek, gdy redaktor naczelny jakiegoś pisma, a jeśli dobrze zrozumiałem osobnik ten jest naczelnym OH, publicznie oświadcza, że pisze GŁUPOTY.Prawdę mówiąc znany był mi dotychczas jeden przypadek redaktora naczelnego, który bez cienia zażenowania twierdził, że opowiadanie bzdur i kłamstw mu nie przeszkadza. Jegomość ten, znany w swoim czasie ze stwierdzenia, że „rząd sam się wyżywi” ostatnio też opublikował w swoim piśmie artykuł o Powstaniu Warszawskim – podobny w tonie do tego z OH. Ani z jednym ani z drugim artykułem nie mam zamiaru polemizować - są siebie warte.Jeśli osobnik podpisujący się „Underground (AF)” jest istotnie redaktorem naczelnym „Obliczy Historii”, to chcę go poinformować, że skutecznie udało mu się zmniejszyć liczbę potencjalnie kupujących jego pismo o przynajmniej jedną osobę, czyli mnie. Nie sądzę wprawdzie, by się tym przejął – zapewne ma inne źródła finansowania niż sprzedaż nakładu. Z życzeniami, by źródła te jak najszybciej się skończyły i zupełnie bez szacunku, DARDA
Duncam Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 568, szkoda czasu na dyskusje" z tobą, bo raz, nie znasz się na wojsku i działaniach pod Warszawą w 1944 roku (dowiodłeś tego szukając IV KPanc SS pod Warszawą 31 lipca), dwa pleciesz takie androny, iż ozmowa" z tobą, jak to powiedział kiedyś pewien zacny profesor, uwłacza mojej inteligencji (a za wielce inteligentnego się bynajmniej nie uważam).Prostować twych wypowiedzi nie ma nawet sensu. Zwłaszcza ten kawałek o samolotach i to nawiązanie do ...Bitwy o Anglię (!?) jest powalające... A co do wywiadu AK. Niemcy byli rozpracowywani doskonale co do batalionu. Raporty wywiadowcze AK z 31 lipca o manewrach 19 DPanc wpisują się idealnie w raporty niemieckie. O Rosjanach też wiedziano sporo. Ale co cię to interesuje...NIE SPOSÓB ROZMAWIAĆ Z KIMŚ, KTO Z GÓRY ZAKŁADA, ŻE ZAWSZE MA RACJĘ I WIE LEPIEJ!Naczelny OH (?), polecam temat na Forum pod tytułem Nowa Gazeta". Ostatni post o domniemanym skopiowaniu" tych bełkotliwych tekstów! I tym zdaniem kończę wszelaką polemikę" z tajemniczym aczelnym".Monsun, postaram się dla Ciebie zebrać szybko info o Toruniu i dam znać. Co do terminu powstania. Powstanie w trzeciej dekadzie lipca bez wątpienia spowodowałoby ogromny problem dla Niemców, bo utraciwszy główny szlak transportowy nie mogli skierować 73 DP i HG" na wschodni brzeg Wisły. Co oczywiście spowodowałoby, iż ruszyliby na miasto tymi właśnie siłami (głównie 73 DP). Czyli także totalna demolka...Natomiast masz całkowitą rację co do tego, iż w samym mieście szanse na sukces 23 czy 24 lipca były znacznie większe niż 1 czy np 3 sierpnia. Tak, wtedy i broni i obiektów byłoby w naszych rękach znacznie więcej. Tylko bez pomocy Ruskich i tak po pewnym czasie Niemcy mogli zmontować kontratak. Jak napisałem wyżej, potężniejszy niż ten z 5 sierpnia, bo zamiast odpadków policyjnych (np brygada Kamińskiego to był faktycznie tylko jeden pułk, w 40% nawet bez mundurów) z wojsk liniowych.
Gość Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 WitamTematy dyskusji powoli wyczerpują się.Ja - piszę o jakości tekstu historycznego w Nowej Gazecie.Naczelny ponownie tłumaczy, że Powstanie było błędem - a nawet przestępstwem.Drogi Panie Naczelny, proszę jeszcze raz przeczytać moje posty i postarać się je zrozumieć. Sądząc po dyskusji jest to możliwe.Dla ułatwienia napiszę: forma, forma wypowiedzi - winna być tym doskonalsza im ważniejszych tematów dotyczy, im większy zasięg obejmuje, im bardziej utytułowane osoby ją tworzą.Przez parę dni nie będę mógł dyskutować. Ale wrócę i chętnie przeczytam coś na temat komentarzy autora, i obiektywizmu przy tendencyjnych tekstach.Forma...P.S.Pozdrowienia dla Czytelników.
Monsun Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 Witam,a mi się cały czas wydaje, że to wcale nie jest redaktor naczelny, tylko ktoś, kto się stara za niego podszywać. Najlepiej nie zwracać uwagi na kogoś, kto się nie loguje!Więc może lepiej dać spokój tym dyskusjom i skupić się na wątku pt. Powstanie Warszawskie".PozdrawiamMarcin
Monsun Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 Miało być pod niego podszywać ... małe sprostowanko.PozdrMarcin
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.