rondi Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2004 Dał sygnał. Widoczne inkluzje metalowe. Rozłupany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rondi Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2004 blizej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rondi Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2004 jeszce bliżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rondi Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2004 Ktoś moze potwierdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osterode Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 to raczej bryła żużlu alby tzw. szlaka z hutniczego pieca.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rondi Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2004 nie, zdecydowanie nie szlaka. Przypomina komień z wtopionymi bryłkami metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IRONRAT Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Zużel itp można odróżnić od meteorytów (z tego co słyszałem) po śladach na powierzchni będących wynikiemm uwolnienia różnych gazów pod wpływem wysokiej temperatury. To raczej nie jest meteoryt.Ironrat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rondi Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2004 dodam, że znalazłem to na stanowisku artyleryjskim nad Wkrą.Był sygnał. Kopie. Wyrzucam piasek i kamienie. Sygnał zginął. Sprawdzam w urobku... To kamień.To na 100% nie jest zuzel ani szlaka. Wyglada jak zwykły kamień, miejscami przyrdzewiały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreos Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Potrzebne jest badanie tego znaleziska.W necie znajdziesz parę osób i firm, które się tym zajmują.Jesli chcesz mieć 100% pewności..oczywiscie.Polecałbym raczej forum geologiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Widziałem łowcę meteorytów w akcji.Szukał meteoryów żelaznych badając kamienie magnesemUżyj magnesu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rondi Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2004 Dzięki za info.Jak się dowiem to dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Witam,kamień wygląda na prwdę ciekawie! A jakim wykrywaczem go namierzyłeś? Pytam, bo jeśli masz Dukata" to lipa :( Ta wykrywka generalnie lubi znajdować kamloty:)PozdrMarcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Wejdż tutaj:http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewforum.php?f=45Jest to forum o meteorytach i skamieniałościach tutaj z pewnością Ci pomogą ustalić czy jest to meteoryt...Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rondi Napisano 19 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2004 mój wykrywacz to poczciwy Smętek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Proponuje stronkę http://www.republika.pl/jba1/ może tu znajdziesz więcej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adler153 Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 gazobeton tez lubi piszczec ( sporo w nim opilkow) ale ten latwo odroznisz od meteorytu, bo gazobeton nic nie wazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rondi Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2004 Dzięki Tom za info.To ja wysłąłem do Ciebie maila - znalazłem stary post gdzie się wypowiadałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rondi Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2004 To nie jest gazobeton. Wyraźnie cięzszy nawet od normalnego kamulca.Zawiozę go do obserwatorium w Olsztynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz1977 Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 witam. Nareście ktoś znalazł meteoryt. Przecież wszyscy ego" szukamy. Gratulacje. Tylko teraz przypadkiem nie zacznij znajdywać militarii ;) pozdr wz1977 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rondi Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2004 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osterode Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 rondi a skąd dokładnie jesteś???z okolic olsztyna??kompania ostródzka pozdrawia!!pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rondi Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 Szczytno.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.