Skocz do zawartości

Monti jak testy Bartka 3 ????

shadee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Bartka robi teraz demet pod nazwą Max.Rozmawiałem z P. Aleksandrem, demet bedzie robił nowy wykrywacz opracowany przez ALL-a pod nazwą Max - Duet.Statyk i dynamik dwa w jednym.Kiedy to bedzie do kupienia ????, nie wiem :(.Widziałem natomiast wykrywacz ALL1 u P. All-a jego osobisty.Boratyniak 35 cm , groszy współczesne 40 cm.I to nie jest lipa :)))sonda chyba 28 cm.P. Aleksander faktycznie już nie robi wykrywaczy , a szkoda :(((
Sinbad.
  • Odpowiedzi 87
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam,

A osobisty wykrywacz Pana X z sonda 249mm bierze boratynke z 40 cm a 5 groszy z 50cm... Powaga!!!

Sindbad kiedy Ty skonczysz z ta bezczelna reklama wykrywaczy z Pulaw?

Testy uzytkownikow ALL1 na forum Exploracja nie pokazuja takich rewelacji:

http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=5656&postdays=0&postorder=asc&start=0

A tutaj jeszcze prosba od uzytkownika all1, moze ktos mu pomoze?:

http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=6243

Pzdr
EDIK
Napisano
Witam !
Miałem Alla [made in ALL] z sondą 25 cm. I daleko mu było do podanych wyżej zasięgów.
A więc
Sindbad przestań w końcu z tą antyreklamą – bo inaczej tego nazwać nie można ( Ktoś kto zakupi ten wykrywacz na pewno nie będzie zadowolony gdy zbraknie mu do opisywanego zasięgu drobniuśkich 15 cm ! – i tak było tez w moim przypadku). Nie były to jakieś anomalia w działaniu wykrywacza (widziałem łącznie ze swoim 3 Alle i wszystkie miały taki sam zasięg).. Mój znajomy biega z Allem i jest zadowolony, z tym ze kupił już go obserwując moją maszynkę, a nie czytając internetowe brednie. ! Uważam wykrywacz Alla za bardzo udany jak za te pieniądze (przede wszystkim rewelacyjna dyskryminacja) – ale ludzie zejdźcie na ziemię !!!

Ps. Witam forumowiczów!
Napisano
Tak, antyreklama jesli uwazny czytelnik dostrzeze fakt, ze takie posty jakie pisze Sindbad(kiedys pisali jeszcze inni) bardziej szkodza niz przynosza pozytek dla wykrywaczy Alla...

Sa realne granice technologiczne, ktorych nie sposob przeskoczyc a wiaza sie one bezposrednio z ograniczeniami materialowymi, z ktorych zbudowana jest sonda.

Dlatego realny zasieg dla sredniej wielkosci monety dla detektora pracujacego w trybie ruchowym jest w granicach 35cm, w powietrzu - ten wynik potwierdzaja wykrywacze zachodnie z wyzszych polek: whitesa, tesoro, fisher...

EDIK
Napisano
Mam nadzieje, ze kolega Sindbad przemysli jeszcze raz to co napisal i sprostuje swoja wypowiedz.

EDIK
Napisano
Linki które podałeś dotyczą wykrywacza ALL-1 ,tyko że wykonane nie przez P.Aleksandra.Najpierw przeczytaj co zawierają te linki ,a potem je podawaj dla ogółu.Nie robię antyreklamy ,ani reklamy wykrywaczowi Pana Aleksandra.Pisze bo szanuję go za to , że pierwszy w polsce udostępnił swoje opracowania swojego wykrywacza i to bez szkalowania innych.
Sinbad.
Napisano
Ten film to niby czego ma byc swiadectwem?

(film w internecie, facet macha 5-groszowka a na rece ma zalozona srebrna bransolete)

Pierwszy link, ktory podalem jest do watku, ktory zaczal gabris, a jego wypowiedz zaczyna sie tak:

witam posiadam od miesiaca wykrywacz all-1 produkcji pana Aleksandra i mam odnosnie tego pytanie czy ten wykrywacz ma prawidlowy zasieg test wykonalem w pomieszczeniu sonda 6200 srednica 23 cm czulosc 8 dyskryminacja 0 balans 1
1gr wspolczesny 18 cm
2gr wszpolczesne 18 cm
1zl wspolczesny 20cm
dukat srebrny o srednicy 4 cm dosc gruby 20 cm"

I teraz mam tylko dwa pytania do kolegi Sinbada:

1. Kto wyprodukowal wykrywacz, ktory posiada kolega gabris?
2. Kto nie umie czytac watkow ze zrozumieniem?

Zeby nie byc stronniczym podam jeszcze jeden link z testow uzytkownikow a pozniej moze Sinbad poda mi jakis link gdzie mozna wyczytac o rewelacyjnych zasiegach, o ktorych pisze, ok?

http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=4546&highlight=zasi%EAg

EDIK
Napisano
Jeszcze w temacie multimediow zwiazanych z detektorami metali bo ostatnio pojawia sie coraz wiecej takich filmow, ktore maja cos tam zaswiadczac.

Ludzie Wy naprawde wierzycie tym obrazom? Przeciez to swietny temat do manipulacji. Nic tylko nakrecic taki film i zbesztac lub wyniesc na piedestaly taka czy inna firme, tym samym sprzet.

EDIK

P.S. Byl tylko jeden film, ktory moim zdaniem byl ciekawostka przyrodnicza" opublikowany przez firme Rutus, przy czym i tak nie obeszlo sie przy okazji bez emocji. Z jednym tylko zastrzezeniem firma Rutus dawala gwarancje na zasieg swojego detektora co zostalo potwierdzone przez jego uzytkownikow.

P.S.2 Firmy zachodnie tez okreslaja zasiegi swoich detektorow, tylko raczej nie jest to wiedza dostepna dla przecietnego uzytkownika. Jednak takie dane istnieja i sa na przyklad zawarte w instrukcjach serwisowych, przy okazji procedury strojenia detektora.
Napisano
Witam.
Edik Myśl jak coś piszesz , zaprzeczasz sam sobie tymi postami.

Ludzie Wy naprawde wierzycie tym obrazom? Przeciez to swietny temat do manipulacji. Nic tylko nakrecic taki film i zbesztac lub wyniesc na piedestaly taka czy inna firme, tym samym sprzet."

A potem piszesz, że tylko film Pana Rutyny jest wiarygodny hehe .Tobie to już chyba chirurg nie pomoże.
Sinbad.
Napisano
Sindbad slabo sie poruszasz w tej materii.

Sa rozne rodzaje filmow, sa rozne rodzaje fotografii, wez sobie na przyklad dokument, ktory nie powinien podlegac manipulacji. Jesli tak sie stanie autor zostanie wykluczony z zacnego grona artystow, zostanie zwyczajnie zwolniony z pracy. Tak jak to mialo ostatnio miejsce, gdy fotografia P. Skornickiego okazala sie komputerowa manipulacja (zapewne w celu polepszenia kompozycji samego zdjecia), ale mimo wszytsko gazeta" powiedziala nie.

Wrocmy do detektorow.

Jesli chodzi o Rutusa, sytuacja byla troche inna. Najpierw byla gwarancja zasiegu a pozniej film w celu zoobrazowania o co chodzi. Firma daje Ci gwarancje na papierze i Ty mozesz, jesli uznasz, ze gwarancja jest niezgodna z rzeczywistoscia, zlozyc reklamacje. Kumasz?

Jesli tego nie rozumiesz to nie podawaj wiecej linkow do animowych filmow, ktore nijak sie maja do rzeczywistosci.

Prosilem Cie, zebys podal mi chociaz jeden link do miejsca w sieci gdzie Twoje rewelacyjne zasiegi detektora, o ktorym piszesz mialyby potwierdzenie. Poniewaz tego nie zrobiles, uznaje, ze zwyczajnie klamiesz.

Nie wiem tylko po co i dlaczego?

Pozdrawiam
EDIK
Napisano
Witam!
Edik gdzie Ty tam widzisz srebrną bransoletkę ? :]
Wszędzie się znajdą ludzie którzy za wszelka cenę chcą udowodnić ze cos jest słabe i ogólnie blee. Jak i nie brakuje takich których wypowiedzi są tak przesadzone, że nijak mają się do rzeczywistości. Mało jest rzetelnych wypowiedzi na temat Alla.
Jeżeli chodzi o samego konstruktora to również mam ogromny szacun ;p za to ze udostępnił swój projekt. I nieważne czy jest na czymś oparty czy nie ...Ważne jest to, ze udostępnił!. Włożył w to swoją energię, i jeszcze poświęca swój czas by pomagać w składaniu....

Zasięg na filmie faktycznie imponujący, Ale jak ktoś gdzieś na jakimś forum mądrze napisał.: „Zasięg wykrywaczy robionych chałupniczo (czyt. Niepowtarzalnych)to średnia testów z jakiejś tam parti ( dajmy na to kilkudziesięciu wykrywaczy). ...W każdej fabryce samochodów znajda się takie auta które pocisną 20 km/h więcej i takie którym zbraknie 40 do określonej normy”.

A jeżeli chodzi o obecna cenę Bartka/Maxa/Spektrola ? , (jak zwał tak zwał) (czyli All1 + statyk) to prawie spadłem z krzesła. Za takie pieniądze można już powalczyć na ebay.uk o sprzęty z najwyższej pułki w przyzwoitym stanie!. (np. White’s XLT).
Jest to chyba obraz nastawienia się na zysk przy włożonym minimalnie wysiłku!.
Jakoś lepsze wrażenie robiły na mnie sondy z laminatu + schludnie wykonane panele przy cenie 2 razy niższej (niż obecna), niż obecna forma czyli: naklejki + sondy wykonane z podstawki na doniczkę :] !.

A swoja drogą ciekawe jak się wiedzie temu Panu - źle nie życzę, ale jakoś brak opinii użytkowników... Być może Sinbad zaraz coś napisze ;)
Możliwe że nie są to już te same wykrywacze ?, cos zostało ulepszonego ?.
Być może jest to przerost treści nad formą .. – nie wiem nie sprawdzałem!
Napisano
Witam,

Krociotko z braku czasu...

Z ta branzoleta to byla taka metafora... Istnieja przeciez narzedzia do obrobki takich filmow, z ktorych nawet amator moze korzystac... Tym samym anipulowac obrazami.

Zreszta nie chodzi mi dodkladnie o ten film.

Poniewaz wyglada na to, ze multimediow bedzie co raz wiecej, jutro postaram sie jeszcze raz odniesc do tego problemu i uswiadomic pewne rzeczy nieuswiadomionym..

Pzdr
EDIK
Napisano
Witam! Bartek do Demet MAX VLF tak?
Jak mam traktowac osiagi ze strony producenta?

http://www.demet.republika.pl/max.htm

Pisze, ze mozna je sprawdzic przed zakupem.
Mi się wydają rewelacyjne. Jeszcze w lipcu
będę w okolicy Gorlic i nie omieszkam
obejrzec tych wykrywaczy. Zamieszcze tu sprawozdanie
bez zadnej sciemy.

Jesli one tyle ciagna to kupuje:)
Napisano
Sceptycznie...

Ale jeszcze dzis zwroce sie do firmy Demet w celu wypozyczenia mi tego detektora do testow, w celu sporzadzenia raportu.

Watpie zeby sie zgodzili bo juz kedys padla taka oferta z mojeje strony i jakos nikt/zadna polska firma nie byla zainteresowana...;)

EDIK
Napisano
Propozycja zostala wyslana takze do kilku polskich firm:

- do wspomnianej juz firmy Demet
- do firmy Armand
- do HARDY
- do K.Knot
- do Henryka Smetkowskiego
- do Rutusa
- do Chronos
- do Elektronik system
- do PENelektronik

I jeszcze gdzies tam... nie znalazlem natomiast e-mail do GeoDetektor a ich strona nie dziala. Jak ktos ma do nich maila to prosze na priv.

Poczekamy z odpowiedzia. Jak zadna firma nie odpowie to na mojej stronie w dziale raporty znajda sie tylko zachodnie detektory...

I pozniej, zeby nie bylo...

Pzdr
EDIK
Napisano
Okazuje sie, ze sa zainteresowani wiec beda jednak testy/raporty polskich detektorow. Zapraszam innych producentow do wspolpracy.

Pozdrawiam
EDIK
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
Napisano
Cześć Sinbad.
Skąd masz informacje ze ALL ma wypuścić nowy wykrywacz o nazwie Korsarz .Jeśli masz stronke www z opisem tego wykrywacza lub stronke www gdzie mozna poczytać na jego temat to daj cynk.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie