Skocz do zawartości

Akumulatorki

SZZ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Wszystko fajnie pieknie, ja uzywam baterii Duracell i dzialaja super, ale jest jeden warunek trzeba uzywac odpowiedniej ładowarki.Jak kupilem baterie mialem starą ładowarke do akumulatorów i ta mi nie doładowywała, nowe akumulatory potrzebują ładowarki impulsowej a nie starej z transformatorem, ładowarki starego typu nie naładują akumulatorów do końca, to może być przyczyna niedoładowania akumul.Proponuję rozładować do końca za pomocą żarówek lub w jakimś walkmanie i w ładowarce impulsowej naładować do full'a. Niestety ładowarki te są dość drogie kosztują ok. 100 PLN. ale po tm jak kupiłem ją akumulatory trzymają o kilkadziesiąt godzin dłużej.
Pozdro
Heruss
Napisano
Witam ,co do aku i ładowarek polecam poczytac forum fotografików ,mają podobne problemy ;)
http://www.cyberfoto.pl/viewtopic.php?p=53339
Napisano
Do Minelabowców

Czy ktoś z was używa zwykłych NiMH'ów, ale nie tego pakietu dostarczonego z wykrywaczem, tylko paluszków AA. Czy zauważliście istotną różnicę pomiędzy bateriami alkalicznymi a akumulatorkami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie