general1006 Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2004 Witam Znalazłem pocisk moździeżowy,a raczej jego część. Prosze o pomoc w identyfikacji. Znaleziono we Wrocku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 25 Lipiec 2004 Share Napisano 25 Lipiec 2004 to jest na pewno niemiecki pocisk możdzierzowy ruskie pociski miały lotkę od razu po korpusie a ten ma przerwę kaliber zmierz to będziesz wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 25 Lipiec 2004 Share Napisano 25 Lipiec 2004 poza tym ruskie pociski miały pióra w lotce w ksztalcie trapezu a niemieckie miały małe kwadraciki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2004 No i bicia 587 44 26 nie podaje godzin bo niewiem co na której powinno być.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mab1978 Napisano 25 Lipiec 2004 Share Napisano 25 Lipiec 2004 Lotka z pierwszego zdjęcia jest napewno od ruskiej gruchy.Ten wykopany w całości to niemiecka ósemka.Pozdrawiam, mab1978. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 mi sie zdaje ze to ruska 81 mm mam bardzo podobny, nawet identyczny ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 sorki za bla w poprzednim posci zamiast nawet mialo byc wrecz ;] a tu zdj z widokiem na splonkemoje sygnatury tow owalu 1982054wie ktos cos na temat tych sygnatur ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2004 Czym taki badziew pomalować ? Jaki był orginalny kolor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprat Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 jak to od ruskiego a raczej tak to tak on wygląda w całości:)-------------PozdrawiamSprat------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 To jest lotka od ruskiego możdzierza 120mm.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
general1006
Witam
Znalazłem pocisk moździeżowy,a raczej jego część. Prosze o pomoc w identyfikacji. Znaleziono we Wrocku.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.