Skocz do zawartości

Szukam ciekawych miejsc w okolicach Polic i Szczecina

Gość Domino

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jak chcesz możemy wymienić się info a i wspólnych wypadów niwykluczam, oczywiście jeśli chcesz:)
Pzdr.
  • 1 month later...
Napisano
Czesc!
Zajrzałem na ten link, o jezu! Włosy mi stanęły dęba, jak przeczytałem tylko jeden fragment-Schrony porzuconej twierdzy. Dotąd nie wiedziałem, że na prawobrzeżu zginęło 150 tysięcy niemieckich żołnierzy... Na serio: takich bzdur dawno nie czytałem, takiej liczby poległych nie podają nawet Rosjanie (skądinąd byli lekko skłonni do przesady, przynajmniej w powojennych wspomnieniach). Pana A. odsyłam do dosyć precyzyjnych danych Volksbundu, wg. których w Polsce zginęło ok. 500 000 niemieckich żołnierzy. Reszta artykułu zresztą w podobnym stylu.Pozdrowienia dla wszystkich ze Sz-na i okolic (jak i całej ferajny wykopkowców)
Napisano
juz szesc postow i zero propozycji; czy naprawde nikt nie zna ciekawych miejsc w tych okolicach?

Slyszlem, ze naprzeciw stadionu Arkonii, na wzniesieniu znajduja sie ruiny jakiegos palacyku czy uzdrowiska (nie potrafila sprecyzowac) - zna ktos te budowle?
Napisano
Powiem jedno, jedź na Ustowo... Słyszałem od znajomych co tam wyciągali... Cit, już nic nie powiem...

pozdrawiam

Konger

www.zgr.szczecin.of.pl

www.poezjabunkrowa.republika.pl
Napisano
Nu bo się obraże- Swinoujscie, Dziwnów, Wrzosowo jest bardzo blisko Szczecina- w sam raz na 1-dno dniowy weekend! Poszczegóły - pisz na priva. Juz niedługo więcej na www.fortyfikacje.pl
Napisano
aha- jeszcze jedno źródełko- dostepne w Książnicy Pomorskiej:
świnoujski tygodnik Nasza Gazeta" ( maj-wrzesień)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie