Gość Napisano 24 Wrzesień 2002 Napisano 24 Wrzesień 2002 jak chcesz możemy wymienić się info a i wspólnych wypadów niwykluczam, oczywiście jeśli chcesz:)Pzdr.
Raphael Napisano 14 Listopad 2002 Napisano 14 Listopad 2002 moze to sie przyda: http://www.turystyka.riders.pl/pl/miejsca_tajemnicze/index.php3?Action=16
konger Napisano 17 Listopad 2002 Napisano 17 Listopad 2002 Heh znam dwa ale kawałek od Szczecina, Gambit odezwij się to pomyślimy nad wyprawą.Pozdro
Gość Napisano 17 Listopad 2002 Napisano 17 Listopad 2002 Czesc!Zajrzałem na ten link, o jezu! Włosy mi stanęły dęba, jak przeczytałem tylko jeden fragment-Schrony porzuconej twierdzy. Dotąd nie wiedziałem, że na prawobrzeżu zginęło 150 tysięcy niemieckich żołnierzy... Na serio: takich bzdur dawno nie czytałem, takiej liczby poległych nie podają nawet Rosjanie (skądinąd byli lekko skłonni do przesady, przynajmniej w powojennych wspomnieniach). Pana A. odsyłam do dosyć precyzyjnych danych Volksbundu, wg. których w Polsce zginęło ok. 500 000 niemieckich żołnierzy. Reszta artykułu zresztą w podobnym stylu.Pozdrowienia dla wszystkich ze Sz-na i okolic (jak i całej ferajny wykopkowców)
Raphael Napisano 18 Listopad 2002 Napisano 18 Listopad 2002 juz szesc postow i zero propozycji; czy naprawde nikt nie zna ciekawych miejsc w tych okolicach?Slyszlem, ze naprzeciw stadionu Arkonii, na wzniesieniu znajduja sie ruiny jakiegos palacyku czy uzdrowiska (nie potrafila sprecyzowac) - zna ktos te budowle?
Gość Napisano 21 Listopad 2002 Napisano 21 Listopad 2002 Powiem jedno, jedź na Ustowo... Słyszałem od znajomych co tam wyciągali... Cit, już nic nie powiem...pozdrawiamKongerwww.zgr.szczecin.of.pl www.poezjabunkrowa.republika.pl
Gość Napisano 22 Listopad 2002 Napisano 22 Listopad 2002 Nu bo się obraże- Swinoujscie, Dziwnów, Wrzosowo jest bardzo blisko Szczecina- w sam raz na 1-dno dniowy weekend! Poszczegóły - pisz na priva. Juz niedługo więcej na www.fortyfikacje.pl
Gość Napisano 22 Listopad 2002 Napisano 22 Listopad 2002 aha- jeszcze jedno źródełko- dostepne w Książnicy Pomorskiej:świnoujski tygodnik Nasza Gazeta" ( maj-wrzesień)
konger Napisano 28 Listopad 2002 Napisano 28 Listopad 2002 pp czy Ty jesteś może ze Szczecina?pozdrawiamKongerwww.zgr.szczecin.of.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.