Skocz do zawartości
  • 0

Problem z kolbą

Gewer

Pytanie

Witam

Ja z takim zapytaniem mam mausera model 98k i czeską kolbę model 24, czy można to jakoś ładnie spasować. Wiem że górną nakładkę się skraca ale niewiem jak się do tego zabrać.
Jesli z kolegów byłby tak łaskawy i napisał jak tego dokjonać lub znał jakiś link o takowych przeróbkach byłbym bardzo za to wdzięczny.

ps. czy podczas II wojny istniały takie kombinacje?

Pozdrawiam Gewer

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ja z takim zapytaniem mam mausera model 98k i czeską kolbę model 24, czy można to jakoś ładnie spasować. Wiem że górną nakładkę się skraca ale niewiem jak się do tego zabrać.
Jesli z kolegów byłby tak łaskawy i napisał jak tego dokjonać lub znał jakiś link o takowych przeróbkach byłbym bardzo za to wdzięczny.

ps. czy podczas II wojny istniały takie kombinacje?

Pozdrawiam Gewer

trzeba to przyciąć tak żeby było przy celowniku... niewiem jak ci to wytłumaczyć. no poprostu tak żeby koniec był przy celowniku

trzeba to przyciąć tak żeby było przy celowniku... niewiem jak ci to wytłumaczyć. no poprostu tak żeby koniec był przy celowniku

tu masz gdzie ciąć, a potem szlifu, szlifu... wyrównać poziom bo czeska nakładka pnie sie do góry a niemiecka była prawie płaska :) No chyba że masz wyjątkowo fajnie zniszczoną, orginalną urzywaną kolbę, a nie lipny magazyn to wtedy grubo bym się zastanowił nad niszczeniem jej :) a pozatym czeska kolba ma wiele cech różniących ja od niemieckiej :)

Dzięki Giwerolog_16 moja kolba jest władnym stanie za to mauserek w gorszym stanie chyba pobawię się przy mauserku i wytnę kryzę od boczka szczerbinki, jest poszczerbiona.
Ten zabieg chyba powinien wystarczyć do w pasowania.
Co o tym sądzisz?

Pozdrawiam Gewer

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie