Skocz do zawartości

Jak przerobić mundur KBW?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Mam pytanie jak przerobić KBW na wz.36. Chodzi mi dokładniej o te rozporki na rekawach i plecach. Wiecie moze jak długie i w którym miejscu trzeba je wstawić? Na moim KBW na renkwach są guziki, czy wystarszy obok (na szyciu) zrobić rozporek? Porsze o szczegolowe info.
Z góry dzięki
Pozdrawiam
P.S. Sorry za orty
Napisano
Tak
nie mam pod ręką wymagań technicznych, ale o ile pamiętam te 10 cm było dla wszystkich rozmiarówek.
btw nie ten dział, ale może ktoś to potwierdzi (tzn ja jestem pewnien - tyle zrobiłem w swojej bluzie - ale potwierdzenie z innego źródła nie zaszkodzi :-) )

pzdr
Michał
Napisano
Rysunek pierszy (rozporek z tyłu) pochodzi z wymagań technicznych. Ta pozioma kreseczka na końcu czerwonej linii to koniec rozporka, więc narysowałeś dokładnie tak jak trzeba. Na rękawie ja mam fałszywe rozporki. Po prostu szew rękawa mam rozpruty i zszyty nie na styk, tylko z taką zakładką. Wygląda jak zapięty w koszuli.
Napisano
Tylko nie sugeruj się tą 7 przy tylnym rozporku - to jest numer wymiaru a nie sam wymiar. Wymagania rzeczywiście dla wszystkch rozmiarówek kurtek mówią o 10 cm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie