vaderian Napisano 28 Czerwiec 2004 Autor Napisano 28 Czerwiec 2004 Witam szanownych kolegów. Z góry mówię, że nie jestem fachowcem" w odkrywaniu prawdy. Od dłuższego czasu interesuje mnie miejsce pochowania majora Hubala. Jeżeli takowe istnieje... Różne są opinie na ten temat, ale zastanawiam sie, czy nie warto sprobowac przychylic sie do tej, że niemcy wywieźli zwłoki Hubala z Tomaszowa Maz. i zakopali w lesie na trasie do Rawy Maz. Co sądzicie na ten temat? Czy ktoś prowadził (chodzi mi o słuzby państwowe) jakieś poszukiwania? Wiem, że to nie jest kwestia szukania fantów" tylko poszukiwania, ze tak powiem bardziej patriotyczne, ale moze warto spróbować? Być może byłoby to szukanie igły w stogu siana, ale...
vaderian Napisano 28 Czerwiec 2004 Autor Napisano 28 Czerwiec 2004 Widzę, że brak jest zainteresowania tematem...trochę szkoda
whatfor Napisano 28 Czerwiec 2004 Napisano 28 Czerwiec 2004 Wydaje mi się, że temat grobu mjr. Hubala" wyjaśniono 2 lata temu http://kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1087890Jedyny grób [symboliczny] majora znajduje się na Cmentarzu Partyzanckim w Kielcach...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.